اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟

زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟

زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟

ما در اینجا هستیم تا درباره اینکه زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ و اینکه بهترین روش ها برای آسیاب کردن

زعفران کدوم ها هستند صحبت کنیم پس تا اخر همراه ما باشید تا شما رو با نحوه آسیاب زعفران آشنا

کنیم.

آنچه در ادامه خواهید خواند

 

توضیح کوتاهی درباره زعفران

زعفران ادویه ای گرانبها است که از کلاله گل زعفران به دست می آید. این گیاه بومی ایران است و سابقه
 
طولانی در کشت و استفاده در این کشور دارد. زعفران به دلیل عطر و طعم منحصر به فرد، رنگ قرمز متمایز و
 
خواص دارویی اش مشهور است.
 
 

نقش زعفران در غذا

قبل از اینکه بفهمیم زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ باید گفت که این ادویه گرانبها نقشی اساسی در
 
آشپزی ایرانی و خاورمیانه ای ایفا میکند و به عنوان چاشنی در انواع غذاها و نوشیدنی ها از جمله برنج،
 
خورشت، سوپ، مرغ، ماهی، دسر و چای استفاده می شود.
 
 
 
ما در این قسمت به چگونگی نحوه استفاده زعفران در غذا پرداختیم فقط کافیه روی متن رنگی ضربه
 
بزنید.
 
 
چرا اصلا زعفران رو باید آسیاب کرد؟ در زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟
 

چرا اصلا زعفران رو باید آسیاب کرد؟

قبل از سوال زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ باید به این سوال پاسخ بدیم که چرا اصلا باید زعفران رو باید
 
آسیاب کرد؟  در پاسخ به این سوال باید گفت که زعفران را به چند دلیل می توان آسیاب کرد.
 
1. افزایش طعم و عطر

آسیاب کردن زعفران باعث شکسته شدن فیبر های آن می شود و اسانس های روغنی را آزاد می کند که

طعم و عطر قوی تری به آن می دهد.

 

2. استفاده آسان تر

زعفران آسیاب شده را می توان به راحتی در غذاها، نوشیدنی ها و دسرها حل کرد. این امر پخت و پز با

زعفران را آسان تر و سریعتر می کند.

 

3. صرفه جویی در مصرف

زعفران آسیاب شده متراکم تر از زعفران رشته ای است، به این معنی که می توانید از مقدار کمتری برای

رسیدن به همان طعم و رنگ استفاده کنید.

 

4. افزایش سطح کیفیت

زعفران آسیاب شده ممکن است ناخالصی ها و ذرات ناخواسته کمتری داشته باشد، زیرا در فرآیند آسیاب

کردن تمیز می شود.

 

5. ماندگاری بیشتر

زعفران آسیاب شده در ظروف دربسته در جای خنک و تاریک می تواند تا یک سال عمر مفید داشته باشد، در

حالی که زعفران رشته ای باید در عرض شش ماه مصرف شود.

 

 

چند نکته مهم درباره آسیاب کردن زعفران در زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟

چند نکته مهم درباره آسیاب کردن زعفران

اگر قصد دارید درباره اینکه زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ بدانید قبل از اون باید به این نکات توجه کنید.

 

1.قبل از آسیاب کردن

قبل از اینکه به موضوع متن یعنی زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ برسیم باید به این نکات که در ادامه میگیم

توجه کنید.

 

1.از زعفران تازه و با کیفیت بالا استفاده کنید

طعم و عطر زعفران به مرور زمان کم می شود، بنابراین از زعفران تازه ای که به تازگی خریداری کرده اید

استفاده کنید.

 

2.زعفران را به طور کامل خشک کنید

زعفران مرطوب به راحتی آسیاب نمی شود و ممکن است به تیغه های آسیاب بچسبد. زعفران را به مدت

24 تا 48 ساعت در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید خشک کنید.

 

3.زعفران را خرد کنید

زعفران خشک را به قطعات کوچکتر خرد کنید. این کار به آسیاب آسانتر زعفران و بدست آمدن پودر کوچک تر

کمک می کند.

 

2.هنگام آسیاب کردن

در این مرحله به مانند به مرحله قبل باید یکسری نکات رو توجه کرد که در ادامه خواهیم گفت.

 

1.از آسیاب مخصوص زعفران استفاده کنید

اگر آسیاب مخصوص زعفران دارید، از آن برای آسیاب کردن زعفران استفاده کنید. این نوع آسیاب ها تیغه

های مخصوصی دارند که به طور خاص برای آسیاب کردن زعفران بدون کاهش طعم و عطر آن طراحی

شده اند.

 

 

2.از آسیاب برقی با تیغه های تیز استفاده کنید

اگر از آسیاب برقی معمولی استفاده می کنید، مطمئن شوید که تیغه های آن تیز هستند. تیغه های کند

می توانند باعث شوند زعفران به طور یکنواخت آسیاب نشود و طعم و عطر آن از بین برود.

 

3.زعفران را بیش از حد آسیاب نکنید

آسیاب کردن بیش از حد زعفران می تواند طعم و عطر آن را از بین ببرد. فقط به اندازه ای که لازم است

زعفران را آسیاب کنید.

 

4.زعفران را به آرامی آسیاب کنید

زعفران را به آرامی و به تدریج آسیاب کنید تا از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید. گرمای زیاد می تواند

طعم و عطر زعفران را از بین ببرد.

 

3.بعد از آسیاب کردن

بعد از اینکه فهمیدیم چطوری باید زعفران رو آسیاب کرد بازم باید یه تعدا نکته رو که در ادامه خواهیم گفت رو

رعایت کرد.

 

1.پودر زعفران را الک کنید

پودر زعفران را از الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت آن جدا شوند. این کار به شما کمک می کند تا پودری

کوچک و یکدست داشته باشید که به راحتی در غذا حل می شود.

 

2.زعفران آسیابی را در ظرف دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید

زعفران آسیابی را در ظرف دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. این کار به حفظ طعم و عطر

زعفران برای مدت زمان طولانی تری کمک می کند.

 

3.از زعفران آسیابی به سرعت استفاده کنید

زعفران آسیابی طعم و عطر خود را به مرور زمان از دست می دهد. سعی کنید از این زعفران در عرض 6

ماه استفاده کنید.

 

اگر قصد دارید بدونید تاریخ انقضاء زعفران چقدر است؟ فقط کافیه روی متن رنگی ضربه بزنید.
 
 
زعفران رو چجوری و با چه روشی آسیاب کنیم؟
 
 

زعفران رو چجوری و با چه روشی آسیاب کنیم؟

خب به موضوع اصلی متن یعنی زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ رسیدیم برای آسیاب زعفران باید گفت که
 
کلا دو روش وجود دارد که یکی با نام روش قدیمی و یکی هم با نام روش جدید باید دو روش شما می تونید
 
نحوه اینکه زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ رو یاد بگیرید.
 
 
1.روش قدیمی : آسیاب با هاون
باید گفت که این روش سنتی ترین روش برای آسیاب کردن زعفران است. برای انجام این کار به هاون و

مقداری زعفران خشک نیاز دارید.

 

ابتدا زعفران را به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید خشک کنید. سپس

زعفران خشک شده را به قطعات کوچکتر خرد کنید. و انتها هم زعفران خرد شده را در هاون بریزید و به آرامی

آن را به صورت پودر ریز درآورید. و صبر داشته باشید و زعفران را به طور مداوم له کنید تا به قوام دلخواه

برسید. همچنین پودر زعفران را از الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت آن جدا شوند.

 
 
2. روش جدید : آسیاب برقی
باید گفت که این روش سریعتر و آسانتر از روش قدیمی هاون است، اما ممکن است طعم و عطر زعفران را
 
کمی تحت تاثیر قرار دهد. برای انجام این کار به آسیاب برقی و مقداری زعفران خشک نیاز دارید.
 
 
زعفران خرد شده را در آسیاب برقی بریزید. تا به شما زعفران رو به صورت پودر تحویل دهد.
 
 
 
علت ساییدن زعفران با قند چیست ؟ در زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟

علت ساییدن زعفران با قند چیست ؟

بعد از اینکه متوجه شدیم زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ باید قبل از اون بدونیم که زعفران، ادویه ای گرانبها
 
و خوش عطر و طعم، برای طعم و رنگ منحصر به فردش در آشپزی و همچنین خواص دارویی اش مشهور
 
است.
 

زعفران سرگل لیاگل خاتم – 5 گرم

Original price was: 995,000 تومان.Current price is: 625,700 تومان.
 
اما برای استفاده بهینه از این ادویه، ساییدن آن به صورت پودر کوچک و یکدست ضروری است.
 
یکی از روش های رایج برای ساییدن زعفران، استفاده از قند است. افزودن قند به زعفران در هنگام ساییدن

آن، مزایای متعددی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

 

1. سهولت آسیاب

قند به عنوان یک ماده ساینده عمل می کند و به خرد شدن کلاله های زعفران و تبدیل آنها به پودر کوچک تر

کمک می کند. این امر به خصوص برای زعفران خشک شده که ممکن است سفت و شکننده باشد، مفید

است.

 

2. جلوگیری از چسبندگی

قند به جذب رطوبت اضافی زعفران کمک می کند و از چسبیدن آن به تیغه های آسیاب جلوگیری می کند.

این امر باعث می شود که پودر زعفران یکنواخت تر و بدون توده باشد.

 

3. حفظ طعم و عطر

قند به عنوان یک لایه محافظ عمل می کند و از تبخیر روغن های فرار زعفران در هنگام آسیاب شدن جلوگیری

می کند. این امر به حفظ طعم و عطر قوی زعفران کمک می کند.

 

4. افزایش ماندگاری

قند به جذب رطوبت اضافی زعفران کمک می کند و از رشد کپک و باکتری ها جلوگیری می کند.

این امر به افزایش ماندگاری پودر زعفران کمک می کند.

 

5. طعم دلپذیر

قند به طعم زعفران کمی شیرینی می دهد که می تواند در برخی از غذاها مطلوب باشد.

 

نحوه ساییدن زعفران با قند

برای هر 1 گرم زعفران رشته ای، 1 قاشق چایخوری قند اضافه کنید.

زعفران و قند را در هاون و یا آسیاب برقی بریزید و به طور کامل آسیاب کنید تا پودر ریز و یکدست بدست آید.

پودر زعفران را از الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت آن جدا شوند. پودر زعفران را در ظرف دربسته و دور از نور

و رطوبت نگهداری کنید.

 
طرز تهیه پودر زعفران

طرز تهیه پودر زعفران

بعد از توضیح کامل درباره اینکه زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ دادیم در این بخش درباره طرز تهیه پودر

زعفران خواهیم گفت به دلیل با ارزش بودن این ادویه گران بها استفاده بهینه از این ادویه، ضروری است.

 

مواد لازم: زعفران رشته ای با کیفیت بالا، هاون یا آسیاب برقی، الک ریز، ظرف دربسته

 

مراحل تهیه پودر زعفران

ابتدا زعفران رشته ای را به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید خشک

کنید حتی می توانید زعفران را روی یک صافی یا پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود.

 

سپس زعفران خشک شده را به قطعات کوچکتر خرد کنید. می توانید از هاون یا آسیاب برقی برای آسیاب

زعفران استفاده کنید و در انتها هم پودر زعفران را از الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت آن جدا شوند.

 

 
 
 
 
 
 
سخن پایانی
ما در اینجا سعی کردیم که درباره اینکه زعفران رو چجوری آسیاب کنیم؟ صحبت کنیم و بفهمیم اصلا دلیل
 
اینکه زعفران رو آسیاب میکنن چی هست! و شرایط نگهداری زعفران آسیابی چطوریاس.
 
امیدوارم که این مطالب براتون مفیده بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می

تونید اون رو با ما کادر پایین در قسمت ارسال نظرات در میان بگذارید.

 
 
پیشنهاد ما 
 
 
عیار زعفران چیست ؟
عیار زعفران چیست ؟

عیار زعفران چیست ؟ ما در  اینجا قصد داریم به سوال عیار زعفران چیست ؟ پاسخ بدیم و بگیم عیار

Read More »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *