معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی
ما در اینجا قصد داریم به معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی که
در فصل گرما حتما به اون نیاز خواهید داشت بپردازیم. چون با فصل
گرما یکی راهای خنک کردن بدن شربت ها هستند پس تا آخر همراه ما
باشید تا شما رو با طرز تهیه این شربت های ساده و داشتنی
مخصوص فصل تابستان آشنا کنیم.
چرا در فصل گرما( تابستان) شربت بخوریم؟
1. رفع عطش و آبرسانی
یکی از مهمترین فواید شربت در تابستان، رفع عطش و آبرسانی به بدن است. در این فصل، به دلیل تعریق
زیاد، بدن آب زیادی از دست میدهد و نوشیدن شربت میتواند به جبران این کمبود آب کمک کند.
آنچه در ادامه خواهید خواند
2. خنک کردن بدن
شربتهای خنک به ویژه آنهایی که با مواد خنککننده مثل خیار، هندوانه یا تخم شربتی تهیه میشوند،
میتوانند به پایین آوردن دمای بدن و احساس خنکی در فرد کمک کنند.
3. تامین املاح و ویتامینها
بسیاری از شربتها، مانند شربت خاکشیر، تخم شربتی و بیدمشک، حاوی ویتامینها و املاح معدنی
ضروری برای بدن هستند. این مواد مغذی میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی در فصل
گرم کمک کنند.
4. طعم دلچسب و تنوع
شربتها طعمها و رنگهای متنوعی دارند و میتوانند به عنوان یک نوشیدنی دلچسب و لذتبخش در
روزهای گرم تابستان مصرف شوند. تنوع زیاد شربتها این امکان را به شما میدهد تا با توجه به ذائقه خود،
شربت مورد علاقهتان را انتخاب کنید.
5. جایگزینی مناسب برای نوشیدنیهای ناسالم
شربتهای خانگی میتوانند جایگزینی سالم و مناسب برای نوشیدنیهای ناسالم مثل نوشابه، دلستر و
سایر نوشیدنیهای صنعتی باشند که سرشار از قند و مواد مضر هستند.
لیست 10 مدل شربت ساده و خنک تابستانی
در این قسمت به معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی که در فصل تابستان حتما ارزش امتحان کردند دارند
خواهیم پرداخت پس تا آخر معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی همراه ما باشید.
1.شربت آلبالو
شربت آلبالو یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب ایرانیها است که در فصل تابستان طرفداران زیادی پیدا
میکند. این شربت علاوه بر طعم بینظیر و دلچسبی که دارد، فواید سلامتی زیادی نیز برای بدن دارد.
تهیه شربت آلبالو در خانه بسیار ساده و آسان است و به مواد اولیهی زیادی هم احتیاج ندارد.
مواد لازم:
- آلبالو: 1 کیلوگرم
- شکر: 750 گرم
- آب: 1 پیمانه (اختیاری)
- وانیل: نوک قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشمزه
ابتدا آلبالوها را خوب بشویید و دم و هستههای آنها را بگیرید. سپس آلبالوهای بدون هسته را در یک قابلمه
بریزید. حالا شکر را به آلبالوها اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا شکر به طور کامل روی آلبالوها پخش
شود. بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شکر به تدریج آب شود و با آلبالوها مخلوط
شود.
در این مرحله، اگر تمایل دارید میتوانید 1 پیمانه آب به مخلوط اضافه کنید. این کار باعث میشود شربت
شما کمی رقیقتر شود. بعد از اینکه شکر به طور کامل حل شد و آلبالوها کمی پخته شدند، حرارت را کمی
زیاد کنید و اجازه دهید شربت به جوش بیاید. حالا کف روی شربت را با قاشق جمع کنید.پ
بعد از اینکه شربت به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید و وانیل (در صورت تمایل) را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید شربت آلبالو به طور کامل خنک شود. سپس شربت خنک شده را از صافی عبور داده و در
بطریهای شیشهای بریزید. و شربت آلبالو را در یخچال نگهداری کنید.
2.شربت زعفران
شاید باید گفت یکی از مهم ترین و ویژه ترین معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی قطعا شربت زعفران
است. چون اکثر ما ایرانی از خواص این ادویه با ارزش با خبریم و شربت زعفران یکی از نوشیدنیهای
سنتی و محبوب ایرانی است که طعمی بینظیر و عطری دلانگیز دارد.
این شربت را میتوان به تنهایی یا با مخلوط کردن با آب یا گلاب نوشید و از آن در مهمانیها و دورهمیها نیز
به عنوان یک نوشیدنی مجلسی استفاده کرد.
مواد لازم
- زعفران ساییده شده: 1/2 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 لیوان
- آب: 3 لیوان
- گلاب: 4 قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت زعفران مجلسی و خوشطعم
ابتدا زعفران را در هاونگ یا آسیاب برقی خوب بکوبید تا پودر شود. سپس در یک قوری یا لیوان، زعفران
ساییده شده را با 2 قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کنید و روی آن را با در یا نعلبکی بپوشانید و به مدت
15 تا 20 دقیقه دم کنید تا زعفران رنگ و عطر خود را به طور کامل آزاد کند.
حالا در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مخلوط آب و شکر را
به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود و سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا بجوشد. بعد از اینکه شربت به
جوش آمد، زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو (در صورت تمایل) به آن اضافه کنید و به مدت 5 تا 10
دقیقه دیگر بجوشانید.
حالا حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت به طور کامل خنک شود. سپس شربت زعفران را در بطری
شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
زعفران یک گرم استوانه لیاگل
3. شربت سکنجبین
نمیشه از معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی صحبت کرد اما اسم شربت سکنجبین رو نیاورد چرا که
شربت سکنجبین، نوشیدنی خنک و گوارایی است که از دیرباز در ایران طرفداران زیادی داشته است. این
شربت علاوه بر طعم ترش و ملس دلچسبی که دارد، خواص دارویی فراوانی نیز برای سلامتی دارد.
مواد لازم:
- سرکه انگور طبیعی: 2 پیمانه
- آب: 4 پیمانه
- شکر: 3 پیمانه
- نعناع خشک: 100 گرم
- گل محمدی: 20 گرم (اختیاری)
طرز تهیه شربت سکنجبین سنتی و اصیل
ابتدا نعناع خشک و گل محمدی را به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از اینکه مخلوط آب و نعناع به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه دم
بکشد. سپس در یک قابلمه دیگر، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
حالا مخلوط آب و شکر را به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود و سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا
بجوشد. بعد از اینکه شربت به جوش آمد، سرکه انگور را به آن اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر
بجوشانید. سپس دمنوش نعناع و گل محمدی را از صافی عبور داده و به شربت در حال جوش اضافه کنید.
حالا حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت سکنجبین به طور کامل خنک شود. این شربت سکنجبین را
در بطری شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
4.شربت هندوانه
وقتی اسم تابستان میاد جدا از معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی همه مون یاد هندوانه خنک میفتیم
که چه لذتی داره تو فصل گرما تابستان حالا قصد داریم به طرز تهیه شربت هندوانه بپردازیم که سرشار از
فواید است.
این شربت به سادگی در خانه قابل تهیه است و میتواند به عنوان یک نوشیدنی گوارا در روزهای گرم
تابستان سرو شود.
مواد لازم:
- هندوانه بدون هسته: 1 عدد متوسط
- شکر: 1 پیمانه
- آب: 3 پیمانه
- آبلیمو: 1/4 پیمانه (اختیاری)
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت هندوانه خنک و دلچسب
- هندوانه را به خوبی بشویید و سپس پوست آن را بگیرید.
- هندوانه را به صورت مکعبی یا خلالی خرد کنید.
- هندوانههای خرد شده را در یک مخلوط کن بریزید و به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- مخلوط هندوانه را از صافی عبور داده و در یک قابلمه بریزید.
- شکر را به مخلوط هندوانه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مخلوط را به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود.
- بعد از اینکه شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید شربت به جوش بیاید.
- بعد از اینکه شربت به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت هندوانه به طور کامل خنک شود.
- آبلیمو و گلاب (در صورت تمایل) را به شربت خنک شده اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- شربت هندوانه را در بطری شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
5.شربت نعنا
شربت نعنا یکی از محبوبترین نوشیدنیهای تابستانی در ایران است که طعمی خنک، دلچسب و عطر
بینظیری دارد. این شربت به سادگی در خانه قابل تهیه است و میتواند به عنوان یک نوشیدنی گوارا در
روزهای گرم تابستان سرو شود.
مواد لازم:
- نعنا تازه: 2 پیمانه
- شکر: 1.5 پیمانه
- آب: 4 پیمانه
- آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت نعنا خوشمزه و خنک
ابتدا نعناهای تازه را بشویید و به دقت خشک کنید. سپس نعناها را به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه بریزید
و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از اینکه مخلوط آب و نعنا به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید و اجازه
دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. حالا در یک قابلمه دیگر، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی
حرارت ملایم قرار دهید.
سپس مخلوط آب و شکر را به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود و سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا
بجوشد. بعد از اینکه شربت به جوش آمد، دمنوش نعنا را از صافی عبور داده و به آن اضافه کنید. حالا آبلیمو را
به شربت اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر بجوشانید. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت
نعنا به طور کامل خنک شود. و شربت نعنا را در بطری شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
6.شربت تخم شربتی
در ششمین معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی به شربتی میرسیم که مادر ها زیاد از اون تا حالا برامون
درست کردند که اونم شربتی جز شربت تخم شربتی نیست. این شربت یکی از قدیمیترین و محبوبترین
نوشیدنیهای سنتی ایرانی است که در فصل گرما طرفداران زیادی دارد.
این شربت به دلیل طعم گوارا و خنک کنندهای که دارد، میتواند عطش بدن را رفع کند و به تعادل دمای بدن
کمک کند.
مواد لازم
- تخم شربتی: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 1/2 پیمانه
- آب: 4 پیمانه
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت تخم شربتی خنک
ابتدا تخم شربتی را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خنک خیس کنید تا لعاب دار شود. سپس در یک قابلمه، آب
و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد مخلوط آب و شکر را به هم بزنید تا شکر به
طور کامل حل شود و سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا بجوشد.
بعد از اینکه شربت به جوش آمد، تخم شربتی خیس شده را به آن اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر
بجوشانید. حالا گلاب و آبلیمو را به شربت اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر بجوشانید. سپس حرارت را
خاموش کنید و اجازه دهید شربت تخم شربتی به طور کامل خنک شود. حالا شربت تخم شربتی را در بطری
شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
7.شربت بهارنارنج با عرق بهارنارنج
شاید باید گفت در معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی یکی از خاص ترین شربت ها شربت بهارنارنج
است. این شربت یکی از نوشیدنیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که طعمی دلنشین و عطر بینظیری
دارد. این شربت علاوه بر طعم گوارا، خواص سلامتی فراوانی نیز برای بدن دارد.
مواد لازم:
- عرق بهارنارنج: 2 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- آب: 4 پیمانه
- آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه کامل شربت بهارنارنج با عرق بهار نارنج
ابتدا در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مخلوط آب و شکر را
به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید
شربت به جوش بیاید. بعد از اینکه شربت به جوش آمد، عرق بهارنارنج را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه
دیگر بجوشانید.
حالا حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت بهارنارنج به طور کامل خنک شود. سپس آبلیمو (در صورت
تمایل) را به شربت خنک شده اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید و شربت بهارنارنج را در بطریهای
شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
8. شربت گلاب ساده
هشتمین شربت در لیست معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی یکی از معرف ترین و ساده ترین شربت
ها به نام شربت گلاب وجود دارذ شربت گلاب یکی از نوشیدنیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که
طعمی دلنشین و عطر بینظیری دارد.
تهیه شربت گلاب در خانه بسیار ساده و آسان است و به مواد اولیهی زیادی هم احتیاج ندارد.
مواد لازم:
- گلاب: 1 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- آب: 2 پیمانه
طرز تهیه شربت گلاب ساده
ابتدا در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مخلوط آب و شکر را
به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید
شربت به جوش بیاید.
بعد از اینکه شربت به جوش آمد، گلاب را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر بجوشانید. حالا حرارت را
خاموش کنید و اجازه دهید شربت گلاب به طور کامل خنک شود. سپس شربت گلاب را در بطریهای
شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
9.شربت بیدمشک زعفرانی
در لیست معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی بازم یه ترکیب عالی دیگه با زعفران وجود داره که اونم
شربت بیدمشک زعفرانی که یکی از نوشیدنیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است و طعمی دلنشین و خنک
دارد. این شربت علاوه بر طعم گوارا، خواص سلامتی فراوانی نیز برای بدن دارد، از جمله:
- رفع عطش و گرمازدگی
- سمزدایی بدن
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- تصفیه خون
- درمان مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه و نفخ معده
تهیه شربت بیدمشک زعفرانی در خانه بسیار ساده و آسان است و به مواد اولیهی زیادی هم احتیاج ندارد.
مواد لازم
- عرق بیدمشک: 3 پیمانه
- آب: 2 پیمانه
- شکر: 1 و 1/2 پیمانه
- زعفران ساییده شده: 1/4 قاشق چایخوری
- آب جوش: 1/2 پیمانه
- آبلیمو: به مقدار دلخواه
طرز تهیه شربت بیدمشک زعفرانی
ابتدا زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس در یک قابلمه،
آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. و مخلوط آب و شکر را به هم بزنید تا شکر به
طور کامل حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید شربت به جوش بیاید.
حالا شربت زعفران را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر بجوشانید و عرق بیدمشک
را به شربت اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر بجوشانید. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت
بیدمشک زعفرانی به طور کامل خنک شود.
حالا اگر مایل بودید آبلیمو را به دلخواه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس شربت را در بطریهای
شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
10.شربت خیار با عرق نعناع
در معرفی آخرین 10 مدل شربت ساده تابستانی به شربت خیار خواهیم پرداخت که یکی از نوشیدنیهای
سنتی و پرطرفدار ایرانی است که طعمی خنک و دلنشین دارد. این شربت علاوه بر طعم گوارا، فواید
سلامتی فراوانی نیز برای بدن دارد.
مواد لازم شربت خیار
- خیار: 2 عدد متوسط
- شکر: 1 پیمانه
- آب: 3 پیمانه
- عرق نعناع: 2 قاشق غذاخوری
- نعناع تازه: به مقدار دلخواه
- آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شربت خیار با عرق نعناع
ابتدا خیارها را خوب بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس خیارها را به صورت حلقهای یا رنده شده در یک
ظرف بریزید. و شکر را به خیارها اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا شکر به طور کامل روی خیارها پخش
شود. بعد نعناع تازه و عرق نعناع را به خیارها و شکر اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
حالا مخلوط خیار، شکر، نعناع و عرق نعناع را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا عصاره خیار و نعناع
خارج شود. سپس بعد از 1 تا 2 ساعت، آب را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
اگر تمایل دارید، میتوانید آبلیمو را به شربت اضافه کنید. و شربت خیار را از صافی عبور داده و در بطریهای
شیشهای بریزید. سپس شربت خیار را در یخچال نگهداری کنید.
سخن پایانی
در اینجا به معرفی 10 مدل شربت ساده تابستانی و خنک که برای فصل گرما بسیار توصیه می شود
پرداختیم امیدوارم این مطالب براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید
اون رو از طریق کادر ارسال نظرات با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد ما
خاصیت توت سفید برای بدن
خاصیت توت سفید برای بدن خاصیت توت سفید برای بدن رو کامل شرح بدیم و اینکه چه جایگاه و ارزش
تا چند ماهگی نباید زعفران خورد؟
تا چند ماهگی نباید زعفران خورد؟ سوال تا چند ماهگی نباید زعفران خورد؟ سوالیه که شاید برای اکثر خانوم های
ماسک برای لک صورت
ماسک برای لک صورت از قدیم تا به امروز همیشه انسان ها سعی کرده اند که بتواند ماسک برای لک