آیا زعفران خراب میشود؟
در اینجا قصد داریم به این سوال آیا زعفران خراب میشود؟ پاسخ دهیم بله اگر شرایط و محیط مناسب
نگهداری نشود.مانند بقیه مواد غذایی عطر و کیفیت خودش رو از دست می دهد.
خرید زعفران و عمر ماندگاری زعفران چقدر است؟ پاسخ به این سوالات رو در این صفحه خواهیم داد.پس تا
اخر با ما همراه باشید.
زعفران چیست؟
قبل از شروع درباره موضوع متن یعنی آیا زعفران خراب میشود؟ باید گفت که زعفران یا به اصطلاح همون
زرپران گیاهی فوق العاده ارزشمند است. همونطوری که می دونید زعفران به طلای سرخ معروف شده
است و جز گران ترین ادویجات ها هم محسوب می شود.
آنچه در ادامه خواهید خواند
این ادویه محبوب و دوست داشتنی سال های زیادی است که ب غذا ما ایرانی ها رنگ و بوی خاصی میده.
زعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر است که از وسط برگها، ساقهای گلدار
بیرونمیآید. که به یک تا سه گل منتهی میشود.گل های زعفران دارای 6 گلبرگ بنفش و گاهی ارغوانی
شکل هستند.
گلها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سهشاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی هستند.
اگه بخواهیم همه خواص این گیاه دوست داشتنی رو بهتون معروفی کنیم احتمالا باید حدود 100 صفحه رو
اختصاص بدیم.
گرانترین نوع زعفران؟
قبل از توضیح درباره اینکه آیا زعفران خراب میشود؟ یا نه بهتره یه نگاهی به درجه بندی زعفران از نظر کیفیت
بندازیم.
انواع زعفران به ترتیب درجه کیفیت
1.سوپر نگین رویال 2.نگین 3.سرگل 4.نرمه 5.پوشال 6. دسته یا دختر پیچ
خب ما در بالا به گران ترین نوع زعفران با توجه به کیفیت اشاره کردیم.و باید در نظر بگیریم که هر چه کیفیت
بالاتر باشد نسبت به همون مقدار پولش گران تر است.
عمر ماندگاری زعفران چقدر است؟
تمام محصولات خوارکی یا غیر خوارکی روزی منقضی می شوند و زعفران از این قاعده جدا نیست. درسته
زعفران ماندگاری بالایی داره. اما اگه درست نگهداری شود حداکثر 4 سال قابل استفاده است.
اما معمولا پشت بسته بندی های زعفران 1 سال درج شده تا شما بدانید که بهترین زمان استفاده از زعفران
یکسال است.
به طور کلی اگر عمر ماندگاری رو بررسی کنیم باید بگیم که:
1.زعفران رشتهای
در شرایط ایدهآل، زعفران رشتهای را میتوان تا 2 سال در یخچال و تا 1 سال در فریزر نگهداری کرد.
2.زعفران پودر شده
زعفران پودر شده به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا، نسبت به زعفران رشتهای زودتر فاسد میشود. در
یخچال، زعفران پودر شده را میتوان تا 6 ماه و در فریزر تا 3 ماه نگهداری کرد.
3.عرق زعفران
عرق زعفران به دلیل وجود الکل، ماندگاری بیشتری نسبت به زعفران رشتهای و پودر شده دارد. عرق زعفران
را میتوان تا 2 سال در یخچال و تا 1 سال در فریزر نگهداری کرد.
آیا زعفران خراب شدنی است؟
بخواهیم به طور واقعه بینانه به موضوع نگاه کنیم و جواب سوال آیا زعفران خراب میشود؟ رو بدیم باید بگیم
که هر مواد غذایی یک تاریخ انقضایی دارد. و اگر خیلی از نکات رو رعایت نکنید این تاریخ ممکنه است زودتر
هم بشود.
اما اگر بخواهیم در حالت کلی به این سوال جواب بدیم باید گفت که. توصیه می شود که زعفران را سریع
پس از دم کردن استفاده کنید. به این دلیل که عطر و طعم ،رنگ زعفران پس از دم کردن سریع کاهش می
یابد.
و هنگامی که زعفران دم کرده با محیط آزاد تعامل میکند. با گذشت زمان و تغییرات دما این تعاملات باعث از
بین رفتن خواص زعفران می شود. اگر قصد دارید که از زعفران دم کرده برای نوبت بعدی آشپزیتون استفاده
کنید.
اون داخل یخچال داخل یک ظرف بسته قرار بدین ولی به این نکته توجه کنید که بازم به مرور زمان اون
خاصیت خود را از دست خواهد داد.
و در کل اگر بخواهیم نتیجه بگیریم. زعفران دم کرده را در عرض 2 تا 3 روز پس از دم کردن برای استفاده از
بهترین طعم و کیفیت اون مصرف کنید.
و اگر در این مدت شاهد تغییراتی در رنگ و بو ، مزه اون شدید بهتر است اون رو دور بیندازید و استفاده نکنید.
اما برای استفاده اون به مدت بیشتر باید حتما نکات زیر رو رعایت کرد.تا از عطر و کیفیت اون کم نشود.
نگهداری زعفران دم کرده به چه صورت است؟
1. نگهداری در یخچال
اولین مورد نگهداری در یخچال است که چند روش برای نگهداری بهتر آن وجود دارد که به آن اشاره خواهیم
کرد.
1.ظرف مناسب
زعفران دم کرده را در ظرفی شیشهای، دربسته و غیرشفاف (مانند بطری شیشهای یا ظرف پیرکس) بریزید.
از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید زیرا عطر و طعم زعفران را به خود جذب میکنند.
2.دمای یخچال
زعفران دم کرده را در سردترین قسمت یخچال (معمولاً قفسه پایین) و به دور از نور و گرما نگهداری کنید.
دمای ایدهآل برای نگهداری زعفران دم کرده بین 2 تا 4 درجه سانتیگراد است.
3.مدت زمان نگهداری
زعفران دم کرده را میتوان تا 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد. پس از این مدت، عطر و طعم زعفران به تدریج
کاهش مییابد.
2. نگهداری در فریزر
دومین مورد نگهداری در فریزر است که در این مورد هم باز چند روش برای نگهداری صحیح زعفران دم کرده
وجود دارد.
1.انجماد به صورت قالبی
زعفران دم کرده را در قالبهای یخ بریزید و در فریزر منجمد کنید. هر بار که به زعفران نیاز دارید، میتوانید یک
یا دو قالب یخ زعفران را در غذا یا نوشیدنی خود حل کنید.
2.انجماد به صورت غلیظ
زعفران دم کرده را در ظرفی شیشهای و دربسته بریزید و در فریزر منجمد کنید. قبل از استفاده، زعفران را در
یخچال بگذارید تا به تدریج یخ زدایی شود.
3.مدت زمان نگهداری
زعفران دم کرده را میتوان تا 6 ماه در فریزر نگهداری کرد.
نکاتی که باید در نگهداری زعفران رعایت کرد
بعد از موضوع متن (آیا زعفران خراب میشود؟) رعایت نکات نگهداری زعفران به شما کمک می کند یه
زعفران رو به مدت طولانی تری سالم نگهداری کنید.
رعایت این شرایط نگهداریه که می تونه مانع از افت کیفیت زعفران بشود. زعفران باید در ظزف شیشه ای و
ب دور از گردش هوا نگهداری شود. همچنین از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید.در صورت امکان از نگهداری
زعفران در یخچال نیز خودداری کنید. و همچنین از تابش مستقیم نور به زعفران هم جلوگیری کنید.
کلام اخر اگه میخواهید ماندگاری زعفران بیشتر شود. باید حتما شرایط نگهداری صحیح اون رعایت شود.
علائم فاسد شدن زعفران دم کرده چیه؟
یکی از سوالاات بعد از آیا زعفران خراب میشود؟ سوال علائم فاسدن شدن زعفران است که در ادامه به
علائم آن خواهیم پرداخت.
1.تغییر رنگ زعفران از قرمز روشن به قهوهای یا زرد
2.ایجاد بوی ترش یا نامطبوع
3.طعم تلخ یا گس
اگر هر یک از این علائم را در زعفران دم کرده خود مشاهده کردید، بهتر است آن را دور بریزید و زعفران تازه
دم کنید.
آیا زعفران دم کرده در یخچال خراب میشود؟
عوامل موثر بر ماندگاری زعفران دم کرده در یخچال
1.کیفیت زعفران: زعفران با کیفیت و مرغوب، عطر و طعم بهتری دارد و دیرتر فاسد میشود.
2.نحوه دم کردن: زعفران را با آب داغ (نه جوش) دم کنید و به مدت طولانی روی حرارت نگذارید.
3.ظرف نگهداری: زعفران دم کرده را در ظرف شیشهای، دربسته و غیرشفاف (مانند بطری شیشهای یا
ظرف پیرکس) نگهداری کنید. از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید.
4.دمای یخچال: زعفران دم کرده را در سردترین قسمت یخچال (معمولاً قفسه پایین) و به دور از نور و گرما
نگهداری کنید. دمای ایدهآل برای نگهداری زعفران دم کرده بین 2 تا 4 درجه سانتیگراد است.
با رعایت این نکات، زعفران دم کرده را میتوان تا 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد.
در چه صورتی زعفران کپک میزند؟
مهمترین عواملی که میتوانند باعث کپک زدن زعفران شوند
1.رطوبت:
رطوبت بالا، دشمن اصلی زعفران است. اگر زعفران در محیطی مرطوب نگهداری شود، به سرعت کپک
میزند.
2.گرمای زیاد:
گرمای زیاد نیز میتواند باعث رشد کپک و قارچ در زعفران شود.
3.نور مستقیم خورشید:
نور مستقیم خورشید به مرور زمان باعث از بین رفتن عطر و طعم زعفران میشود و همچنین احتمال کپک
زدن آن را افزایش میدهد.
4.عدم تهویه مناسب:
اگر زعفران در فضایی بدون تهویه مناسب نگهداری شود، رطوبت در آن محبوس شده و احتمال کپک زدن
افزایش مییابد.
5.استفاده از ظروف نامناسب:
زعفران باید در ظروف دربسته، شیشهای و غیرشفاف نگهداری شود. استفاده از ظروف پلاستیکی یا ظروف
بدون درب، باعث جذب رطوبت و کپک زدن زعفران میشود.
6.ذخیرهسازی نامناسب:
اگر زعفران به مدت طولانی در انبار یا مغازه نگهداری شود، احتمال کپک زدن آن افزایش مییابد.
راههای جلوگیری از کپک زدن زعفران چیست؟
1.زعفران را در جای خشک و خنک نگهداری کنید
بهترین مکان برای نگهداری زعفران، یخچال (نه فریزر) است. زعفران را در سردترین قسمت یخچال و دور از نور
و گرما قرار دهید.
2.از ظروف مناسب استفاده کنید:
زعفران را در ظروف شیشهای، دربسته و غیرشفاف نگهداری کنید. از ظروف پلاستیکی یا ظروف بدون درب
استفاده نکنید.
3.زعفران را به طور مرتب بررسی کنید:
هر چند وقت یکبار، زعفران خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کپک نزده است. اگر هر گونه لکه یا تغییر
رنگ در زعفران مشاهده کردید، آن را دور بریزید.
علائم کپک زدن زعفران چیست؟
1.تغییر رنگ: زعفران کپکزده ممکن است به رنگ قهوهای، خاکستری یا سبز تغییر رنگ دهد.
2.بوی نامطبوع: زعفران کپکزده بوی ترش، خاکی یا نامطبوع دارد.
3.تغییر طعم: زعفران کپکزده طعم تلخ یا گس دارد.
اگر زعفران شما کپک زده است چه کار کنید؟
زعفران کپکزده را فوراً دور بریزید و محل نگهداری زعفران را به طور کامل تمیز و ضدعفونی کنید همچنین از
خرید زعفران از فروشگاههای غیرمعتبر خودداری کنید.
خواص زعفران چیست؟
بعد از اینکه کامل درباره آیا زعفران خراب میشود؟ و نحوه نگهداری زعفران صحبت کردیم حالا قصد داریم چند
تا از خواص زعفران رو بهتون معرفی کنیم.
1. آرامش بخش بودن قوی
یکی از دغدغه های اصلی ما انسان ها بدست اوردن ارامشه تو جامعه شلوغ امروزیه.
زعفران به دلیل داشتن طبع گرم و خشک اگه به طور متوسط مصرف بشه خاصیت نشاط اور و ضد افسگردی داره.
2. تقویت عملکرد گوارش
زعفران گیاهی بی نظیری است که می تونه به تنهایی تاثیری زیادی در تک تک عملکرد اعضای بدن داشته
باشه. این گیاه با طبع گرمش باعث کاهش رفلاکس
معده میشه و به هضم راحت تر غذا هم کمک زیادی میکنه .
3.سرشار از انواع ویتامین
زعفران یا همون طلای سرخ با داشتن تنوع بالا در زمینه وجود ویتامین اثر زیادی در سلامت عمومی بدن ما
داره. از جمله این ویتامین ها می تونیم به ویتامین b9،A،C، و….اشاره کرد.
4.درمان پوکی استخوان
یکی از راهای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان تغذیه و فعالیت سالم می تواند باشد.مصرف بعضی از گیاه
های دارویی مثل زعفران کمک زیادی به درمان پوکی استخوان می کند.
5.تقویت سیستم ایمنی
به دلیل وجود آنتیو سیانین ها در زعفران این گیاه تاثیر زیادی در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری
از ابتلا به سرطان داشته.
برای ادامه مطالب خواص ضد سرطانی زعفران روی همون نوشته ضربه بزنید.
برای ادامه خواص زعفران می تونید روی خواص زعفران چیست؟ ضربه بزنید و به طور کامل در این مورد
مطالعه کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم به سوال آیا زعفران خراب میشود؟ پاسخ دهیم. و ببنیم که زعفران تحت چه
شرایطی بهترین ماندگاری رو دارد.امیدوارم این مطالب براتون مفیده بوده باشه.اگر هر گونه سوال یا انتقادی
دارید می تونید از قسمت ارسال نظرات در پایین صفحه با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد ما
خواص و کاربرد زعفران در طب سنتی
زعفران، این طلای سرخ، از دیرباز در طب سنتی به عنوان یک داروی شفابخش و معجزهگر شناخته شده است. خواص
فواید چای زعفران
چای زعفران یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و سالم است که از زعفران، یکی از گرانترین ادویهها در جهان، تهیه میشود.
خواص زعفران برای پوست و 8 خواص مهم آن
خواص زعفران برای پوست چگونه است؟ باید گفت امروزه همه زعفران را به عطر و رنگ فوقالعادهای که به غذا میدهد،