اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

خواص زرشک سیاه چیست و برای چه بیماری‌ای مناسب است؟

زرشک سیاه برای چی خوبه؟

خواص زرشک سیاه چیست؟

در این صفحه قصد داریم  در اینجا به سوال زرشک سیاه برای چی خوبه؟و فرقش با زرشک قرمز و معمولی چیست؟ به طور کامل پاسخ دهیم. و متوجه زرشک سیاه یکی بی نظیر ترین گیاهان از نظر خاصیت برای انسان است.پس با ما تا آخر همراه باشید.

زرشک سیاه چیست؟

زرشک سیاه چیست؟

زرشک سیاه زرشک کوهی یا زرشک معمولی نام یک درختچه خاردار است. که می‌توان در مناطق معتدل و نیمه‌گرمسیری جهان، از جمله ایران، یافت می‌شود. در شهر های در ایران، زرشک سیاه به صورت عمده در استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی کشت می‌شود.

این درختچه معمولاً دارای ارتفاعی بین ۱ تا ۵ متر است و میوه‌های آن بیضی شکل، کوچک، قرمز یا سیاه رنگ و دارای طعم ترش هستند.

فرق بین زرشک سیاه با قرمز؟

فرق بین زرشک سیاه با قرمز؟

زرشک سیاه یا کوهی و زرشک قرمز دو نوع زرشک هستند که از نظر ظاهری، طعم و خواص با یکدیگر

تفاوت‌هایی دارند. که به سه تا از مهم ترین اون ها اشاره خواهیم کرد.

1.ظاهر: از لحاظ ظاهری باید گفت که زرشک سیاه دارای میوه‌های سیاه رنگ، بیضی شکل و کوچک است. زرشک قرمز دارای میوه‌های قرمز تیره یا نارنجی رنگ، بیضی شکل و کوچک است.

2.طعم: اما دومین مورد از نظر طعم هم زرشک سیاه دارای طعم ترش و شیرین است. زرشک قرمز دارای طعم ترش‌تر و تندتری نسبت به زرشک سیاه است.

3.قیمت: سومین تفاوت این دو نوع زرشک در قیمت آن است. زرشک سیاه نسبت به زرشک قرمز کمی گران‌تر است.

نتیجه گیری کوتاه 

در مجموع، هر دو نوع زرشک دارای خواص متعددی هستند و می‌توانند برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، برخی از خواص زرشک سیاه و زرشک قرمز با یکدیگر متفاوت است.

به عنوان مثال، طبق تحقیقات زرشک سیاه دارای خاصیت ضدالتهابی بیشتری نسبت به زرشک قرمز است. همچنین، در مقابل زرشک سیاه نیز دارای خاصیت گشادکنندگی عروق بیشتری نسبت به زرشک قرمز است.

در اینجا طرز نگهداری زرشک قرمز تازه رو بخونید.

طبع زرشک سیاه

طبع زرشک سیاه

طبع زرشک سیاه سرد و خشک است. این بدان معناست که مصرف زرشک سیاه می‌تواند باعث کاهش حرارت بدن و خشک شدن رطوبت‌های بدن شود. زرشک سیاه با توجه داشتن طبعی سرد و خشک  مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم و تر هستند،توصیه می‌شود. افرادی که دارای طبع سرد و خشک هستند، باید در مصرف زرشک سیاه احتیاط کنند.

زرشک پفکی خراسان – 250 گرم

Original price was: 125,000 تومان.Current price is: 97,500 تومان.

خواص زرشک سیاه چیست؟

در پاسخ به سوال زرشک سیاه برای چی خوبه؟ باید گفت که زرشک سیاه (زرشک کوهی) دارای خواص بی نظیری است. که برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه در طب سنتی ایران، چین و هند از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

زرشک سیاه یا کوهی دارای خواص مختلفی از جمله کاهش فشار خون ، کاهش کلسترول ،بهبود عملکرد کبد، ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان، ضددیابت، ضدچربی خون، ضدسرطان، ضدعفونی‌کننده و ادرارآور است که در ادامه با بخشی از خواص زرشک سیاه و اینکه زرشک سیاه برای چی خوبه؟ آشنا خواهیم شد.

1.کاهش فشار خون: زرشک سیاه دارای خاصیت گشادکنندگی عروق می باشد که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک موثر باشد.

2.کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون: زرشک سیاه دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که می‌توانند به کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون کمک شایانی کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند در کاهش سطح کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید خون بسیار موثر عمل کند.

بهبود عملکرد کبد

3.بهبود عملکرد کبد: زرشک سیاه دارای خاصیت ضدالتهابی است که می‌تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کند. برای جواب به اینکه زرشک سیاه برای چی خوبه؟ مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند به کاهش التهاب در  کبد کمک کند.

4.درمان دیابت: یکی جواب‌های سوال مهمترین خواص زرشک سیاه؟ باید گفت: اینکه زرشک سیاه دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که می‌توانند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند به کاهش سطح قند خون ناشتا و پس از غذا در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

5.کاهش خطر ابتلا به سرطان: همینجوری که در پارگراف بالا اشاره شد زرشک سیاه دارای ترکیبات آنتی‌ اکسیدانی است. که می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ کمک کند.

6.تقویت سیستم ایمنی بدن: زرشک سیاه با توجه داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی خود می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. طبق تحقیقات انجام شده مصرف زرشک سیاه می‌تواند به افزایش فعالیت سلول‌های ایمنی بدن کمک شایانی کند.

7.درمان عفونت‌های ادراری: زرشک سیاه دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده زیادی است که می‌تواند در درمان عفونت‌های ادراری کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند در کاهش علائم عفونت‌های ادراری از جمله سوزش ادرار و تکرر ادرار تاثیر گذار باشد.

8.بهبود عملکرد دستگاه گوارش: زرشک سیاه دارای خاصیت ضدالتهابی است همین امر می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک زیادی کند. تحقیقات صورت گرفته نشان داده‌اند که مصرف زرشک سیاه می‌تواند به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کند.

چرا زرشک سیاه برای کبد مفید است؟

باید گفت که زرشک سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند همچنین زرشک سیاه به محافظت از سلول‌های کبد در برابر آسیب‌های ناشی از مواد سمی و عوامل بیماری‌زا نیز کمک می‌کند و در آخر هم باید اشاره کرد که زرشک سیاه به بهبود عملکرد کبد در سم‌زدایی و تولید صفرا کمک خواهد کرد.

نحوه مصرف زرشک سیاه

نحوه مصرف زرشک سیاه

این گیاه رو می‌توان به صورت تازه، خشک شده، آبمیوه، شربت، دمنوش و پودر مصرف کرد.

زرشک تازه خام را می‌توان به عنوان میان وعده یا به عنوان افزودنی به غذاها و سالادها مصرف کرد.

همچنین زرشک تازه پخته را می‌توان به عنوان دسر یا به عنوان افزودنی به سوپ‌ها و خورش‌ها مصرف کرد.

چند مورد از مصارف زرشک سیاه

  1. زرشک تازه را می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد.
  2. زرشک خشک شده را می‌توان به صورت دمنوش، پودر یا آبمیوه مصرف کرد.
  3. آبمیوه زرشک را می‌توان به صورت تازه یا صنعتی تهیه کرد.
  4. شربت زرشک را می‌توان به صورت خانگی یا صنعتی تهیه کرد.
  5. دمنوش زرشک را می‌توان با استفاده از برگ، ریشه یا میوه زرشک تهیه کرد.
  6. پودر زرشک را می‌توان به صورت چای، دمنوش یا مکمل غذایی مصرف کرد.

مقدار مصرف مجاز زرشک سیاه

مقدار مصرف مجاز زرشک سیاه

میزان مجاز مصرف زرشک سیاه به روش مصرف آن بستگی دارد. به عنوان مثال، مقدار مجاز مصرف زرشک تازه به صورت خام یا پخته، معمولاً حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم در روز است. اما مقدار استفاده زرشک سیاه خشک شده به صورت دمنوش،معمولاً حدود ۱ قاشق غذاخوری در روز است.

نحوه مصرف به صورت آبمیوه زرشک، معمولاً حدود ۲ لیوان در روز است. همچنین مقدار مصرف شربت زرشک، معمولاً حدود ۱ قاشق غذاخوری در روز است. مقدار مصرف دمنوش زرشک، معمولاً حدود ۱ فنجان در روز است. مقدار مصرف پودر زرشک، معمولاً حدود ۱ قاشق چایخوری در روز است.

عوارض جانبی زرشک سیاه

زرشک سیاه به طور کلی یک گیاه دارویی ایمن است، اما باید توجه داشت که نباید در از حد مجاز مصرف کنید. چرا که در صورت استفاده بیش از حد در برخی افراد ممکن است عوارض جانبی مانند ناراحتی معده، اسهال و سردرد ایجاد کند. بنابراین، قبل از مصرف زرشک سیاه، با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت کنید.

طرز تهیه دمنوش زرشک سیاه

طرز تهیه دمنوش زرشک سیاه

برای تهیه دمنوش زرشک سیاه، به مواد زیر نیاز دارید:

  • ۱ قاشق غذاخوری زرشک سیاه خشک شده
  • ۲ فنجان آب جوش

طرز تهیه:

  1. زرشک سیاه خشک شده را در یک قوری یا فنجان بریزید.
  2. آب جوش را به زرشک سیاه اضافه کنید.
  3. اجازه دهید تا دمنوش به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.
  4. دمنوش را صاف کرده و میل کنید.

نکات:

  • می‌توانید برای طعم دادن به دمنوش، مقداری عسل یا نبات به آن اضافه کنید.
  • اگر تمایل دارید دمنوش شیرین‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار زرشک سیاه را بیشتر کنید.
  • دمنوش زرشک سیاه را می‌توانید در طول روز به صورت گرم یا سرد میل کنید.
  • مصرف دمنوش زرشک سیاه در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

برای خواندن درباره بهترین دمنوش برای بدن اینجا ضربه بزنید.

جوشانده زرشک سیاه برای چی خوبه؟

جوشانده زرشک سیاه به دلیل خواص دارویی فراوانی که دارد، در طب سنتی برای درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و افرادی که مبتلا به دیابت هستند مفید است.

زرشک سیاه در چه غذایی استفاده میشود؟

زرشک سیاه را می‌توان در غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش و سالاد استفاده کرد. زرشک سیاه طعم ترش و شیرینی دارد که می‌تواند به بهبود طعم غذاها کمک کند. بعضی از غذاها مانند خورش خلال کرمانشاهی نیز با زرشک سیاه تکمیل می‌شوند.

زرشک سیاه در خورش خلال کرمانشاهی

زرشک سیاه در خورش خلال کرمانشاهی

 استفاده از زرشک سیاه در خورش خلال کرمانشاهی یکی از ویژگی‌های بارز این خورش است. زرشک سیاه به خورش خلال کرمانشاهی طعم و رنگی منحصربه‌فرد می‌بخشد. در تهیه خورش خلال کرمانشاهی، زرشک سیاه را معمولاً در اواخر پخت به خورش اضافه می‌کنند تا طعم و رنگ آن حفظ شود.

 

سوالات متداول

اگر زرشک قرمزتون سیاه شده باید گفت که بله، به طور کلی زرشکی که سیاه شده خراب در نظر

گرفته می‌شود و مصرف آن توصیه نمی‌شود. سیاه شدن زرشک دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد

در واقع زرشک کوهی همان زرشک سیاه است این زرشک چون رنگ تیره تری نسبت به زرشک قرمز دارد به

آن زرشک سیاه می گویند

تبدیل دقیق وزن به حجم (مانند قاشق) برای زرشک به دلیل عوامل مختلفی مانند اندازه دانه‌ها، رطوبت و

نحوه پر کردن قاشق، کمی دشوار است. اما به طور کلی و تقریبی 100 گرم زرشک سیاه تقریباً برابر است با

1/2 تا 2/3 پیمانه.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم که به خواص زرشک سیاه و همچنین اینکه زرشک سیاه برای چی خوبه؟ بپردازیم. امیدوارم که مطالب این مقاله براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی میتوhنید از طریق کادر ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.

پیشنهاد ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *