برای طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین، ابتدا برنج مرغوب را شسته. و به مدت حداقل دو ساعت در آب نمک خیس میکنیم. سپس زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده. و میگذاریم دم بکشد. برنج را در آب جوش میجوشانیم تا کمی نرم شود، سپس آبکش کرده و در قابلمهای که ته آن را چرب کردهایم، میریزیم. برنج را دم کرده و پس از آن زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنیم. در نهایت، برنج زعفرانی را در ظرف مورد نظر ریخته. و با استفاده از خلال پسته، خلال بادام، زرشک و سایر مواد دلخواه تزیین میکنیم. برای داشتن ته دیگ زعفرانی، از حرارت ملایم استفاده کنید. و قبل از ریختن برنج، ته قابلمه را چرب میکنیم.
خواص برنج زعفرانی چیست؟
قبل از شروع مقاله طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین باید گفت که برنج زعفرانی علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، خواص بسیاری نیز دارد. زعفران موجود در آن سرشار از آنتی اکسیدانها است. که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش میدهند. همچنین، زعفران میتواند به بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و کاهش استرس کمک کند. برنج نیز به عنوان یک منبع کربوهیدرات، انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند. ترکیب برنج و زعفران، یک غذای کامل و مغذی را تشکیل میدهد که هم خوشمزه است و هم برای سلامتی مفید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله خواص زعفران چیست است.
مواد لازم برای تهیه برنج زعفرانی مجلسی
برنج زعفرانی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل رنگ و عطر دلپذیرش، زینت بخش سفرههای مجلسی و مهمانیها میشود. در این مقاله، به طور کامل به طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین میپردازیم و مواد لازم برای تهیه پلو زعفرانی جهت 5 نفر رو خواهیم گفت.
مواد لازم
- برنج مرغوب: ۲ پیمانه
- زعفران ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
- آب جوش: ۴ پیمانه
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
آنچه در ادامه خواهید خواند
مراحل تهیه برنج زعفرانی مجلسی
در این قسمت به تمام مراحل طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین همراه با زرشک نیز خواهیم پرداخت.
1.خیساندن برنج
در اولین مرحله از طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین ابتدا برنج را به خوبی بشویید. تا آب آن زلال شود. سپس آن را به مدت حداقل ۲ ساعت در آب نمک خیس کنید. این کار باعث میشود برنج قد بکشد و خوشطعمتر شود.
2. دم کردن زعفران
نحوه صحیح دمکردن زعفران برای برنج زعفرانی مجلسی به این صورت است. که ابتدا زعفران ساییده شده را در یک ظرف کوچک (مانند استکان یا فنجان) بریزید. سپس مقدار کمی آب جوش (به اندازه ای که روی زعفران را بگیرد) به آن اضافه کنید.
ظرف را روی حرارت ملایم (مانند بخار کتری) قرار دهید. و یا در آن را بپوشانید. حدود 15-20 دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگ و عطر خود را به طور کامل آزاد کند. و به اصطلاح “دم بکشد”. زعفران دم کرده را میتوانید به برنج پخته شده اضافه کنید. و از عطر و رنگ بینظیر آن لذت ببرید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله چگونه زعفران دم کنیم است.
3. پخت برنج
باید گفت که روش های پخت برنج بسیار متنوع هستند. و با توجه به نوع برنج، سلیقه و امکانات موجود میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. به طور کلی، پنج روش برای پخت برنج و یاد گیری و طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین وجود دارد. که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. پیشنهاد ما مطالعه مقاله برای حساسیت به زعفران چه باید کرد است.
آجیل چهار مغز ممتاز – 1000 گرم
1.طرز تهیه برنج زعفرانی به صورت آبکشی
یکی از طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین تهیه برنج زعفرانی به روش آبکشی است. در این روش ابتدا برنج را در مقدار زیادی آب میجوشانند تا نرم شود، سپس آن را آبکش میکنند و دم میگذارند. این روش برای برنجهای دانه بلند و مجلسی مناسب است.
2. طرز تهیه برنج زعفرانی به صورت کته
دومین روش از طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین تهیه برنج زعفرانی به روش کته است. برنج زعفرانی کته، یک انتخاب عالی برای کسانی است که به دنبال طعم و عطر بینظیر زعفران در کنار سادگی پخت هستند.
در روش کته، برنج را با مقدار کمی آب و روغن میپزند تا آب آن کاملا تبخیر شود. این روش برای برنج های نیم دانه و برای مصارف روزانه مناسب است. باید به این نکته اشاره کرد که طرز تهیه برنج زعفرانی به صورت کته باعث حفظ بیشتر خواص و طعم برنج میگردد.
3.طرز تهیه برنج زعفرانی در قابلمه
برای تهیه برنج زعفرانی در قابلمه، ابتدا برنج را شسته و به مدت حداقل دو ساعت در آب نمک خیس کنید. سپس زعفران ساییده را در مقدار کمی آب جوش حل کنید. و میگذاریم دم بکشد. در یک قابلمه آب را به جوش می اوریم. و برنج را به آن اضافه میکنیم. بعد از چند دقیقه که برنج کمی نرم شد، آن را آبکش میکنیم.
در این مرحله، زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس ته قابلمه را چرب کرده و ته دیگ دلخواه را قرار میدهیم. برنج آبکش را در قابلمه ریخته و دم میکنیم تا کاملا پخته شود. در صورت تمایل میتوانید از خلال پسته، خلال بادام، زرشک و سایر مواد دلخواه برای تزیین برنج زعفرانی خود استفاده کنید.
4.طرز تهیه برنج زعفرانی در فر
برای طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین در فر،ابتدا برنج را شسته و به مدت حداقل دو ساعت در آب نمک خیس کنید. سپس زعفران ساییده را در مقدار کمی آب جوش حل کنید. و بگذارید دم بکشد. در یک قابلمه آب را به جوش می اوریم و برنج را به آن اضافه میکنیم.
بعد از چند دقیقه که برنج کمی نرم شد. آن را آبکش میکنیم. در این مرحله، زعفران دم کرده را به آن اضافه و مخلوط میکنیم. سپس ظرف مناسب فر را چرب کرده و برنج را در آن میریزیم. در صورت تمایل میتوانید از ته دیگ دلخواه خود نیز استفاده کنید. ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای مناسب قرار میدهیم تا برنج کاملا پخته و دم بکشد.
5.طرز تهیه برنج دو رنگ برای تزئین
برای تهیه برنج دو رنگ، ابتدا برنج را طبق معمول آبکش کنید. سپس برنج آبکش را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا رنگ آن زرد شود. قسمت دیگر را ساده نگه دارید. حالا در قابلمه ای که از قبل چرب کرده اید، یک لایه برنج سفید و یک لایه برنج زعفرانی بریزید. این کار را تا تمام شدن برنج تکرار کنید. سپس برنج را دم کنید. به این ترتیب برنج شما به صورت دو رنگ (سفید و زرد) خواهد بود.
4. ته دیگ زعفرانی
یکی از زیر مجموعه های طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین آموزش ته دیگ زعفرانی است. برای تهیه ته دیگ زعفرانی خوشمزه باید ابتدا برنج را به روش دلخواه (آبکشی یا کته) آماده کنید. سپس زعفران دم کرده غلیظ را با کمی روغن یا کره مخلوط کنید. ته قابلمه را با این مخلوط زعفرانی چرب کنید.
در صورت تمایل میتوانید از نان لواش، سیب زمینی یا ته چین به عنوان ته دیگ استفاده کنید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و دم کنید. حرارت باید ملایم باشد تا ته دیگ به آرامی طلایی و برشته شود. پس از پخت برنج، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و ته دیگ زعفرانی خوش رنگ و طعم را در کنار آن قرار دهید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران است.
5.دم کردن برنج
یکی دیگر از مراحل طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین دم کردن برنج است. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و نرم شود.
اهمیت خرید زعفران از لیاگل
یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاههای معتبر مورد آزمایش قرار میگیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته بندیهای مختلفی عرضه میشوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.
6.اضافه کردن زعفران
ششمین مرحله از طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین پس از دم کشیدن برنج اضافه و مخلوط کردن زعفران دم کرده به آن است. تا رنگ و عطر زعفران به طور یکنواخت در برنج پخش شود. پیشنهاد ما مطالعه مقاله عیار زعفران چیست است.
7.تزئین برنج
طرز تهیه و تزیین برنج زعفرانی مجلسی، با توجه به سلیقه و خلاقیت شما، میتواند بسیار متنوع باشد. از جمله ایده های رایج میتوان به استفاده از زرشک، خلال پسته و بادام، پوست پرتقال خلال شده، و گل محمدی خشک اشاره کرد.
میتوانید از قالبهای کوچک برای شکل دادن به برنج و ایجاد طرحهای زیبا استفاده کنید. همچنین، استفاده از سبزیجات تازه مانند جعفری، گشنیز و شوید نیز میتواند به زیبایی و طعم برنج شما بیافزاید. برای تزیینات خاصتر، میتوانید از خلال هویج، نخود فرنگی، و حتی میوه خشک مانند کشمش و خرما استفاده کنید.
فوت و فن ها در طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی
برای یادگیری طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین، انتخاب برنج مرغوب و با کیفیت، اولین و مهمترین نکته است. برنج را به خوبی بشویید و حداقل دو ساعت در آب نمک خیس کنید. زعفران را به درستی و با استفاده از روش بن ماری یا روی حرارت ملایم دم کنید تا رنگ و عطر آن به خوبی آزاد شود.
در هنگام پخت برنج، میزان آب و نمک را با دقت تنظیم کنید. و از حرارت ملایم برای پخت و دم کشیدن آن استفاده کنید. برای داشتن ته دیگ طلایی و خوشمزه، ته قابلمه را به خوبی چرب کنید و از ته دیگ دلخواه خود استفاده کنید. در نهایت، برنج زعفرانی را با استفاده از مواد تازه و با کیفیت تزیین کنید و از خلاقیت خود در این زمینه بهره ببرید.
طرز تهیه برنج زعفرانی و زرشک
در این قسمت به طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی برای تزیین با زرشک خواهیم پرداخت. ابتدا برنج را طبق معمول آبکش کنید. سپس برنج آبکش شده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا رنگ آن زرد شود. قسمت دیگر را ساده نگه دارید. حالا در قابلمه ای که از قبل چرب کرده اید، یک لایه برنج سفید و یک لایه برنج زعفرانی بریزید. این کار را تا تمام شدن برنج تکرار کنید. سپس برنج را دم کنید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله طرز نگهداری زرشک تازه است.
در این فاصله، زرشک ها را پاک کرده و بشویید. سپس در تابه ای کمی روغن ریخته و زرشک ها را تفت دهید. در صورت تمایل میتوانید کمی شکر نیز به آن اضافه کنید. پس از پخت برنج، آن را در ظرف مورد نظر بکشید. و زرشک تفت داده شده را روی آن بریزید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله علت سیاه شدن زرشک قرمز چیست است.
سخن پایانی
امیدواریم این مقاله جامع و کامل مورد توجه شما قرار بگیرد. و بتوانید با استفاده طرز تهیه برنج زعفرانی مجلسی خوشمزه و زیبایی را برای تزیین تهیه کنید و نوش جان کنید.