وبلاگ لیاگل

طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی

برای طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خوشمزه و خانگی، ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم و قالب را چرب و آردپاشی کنید. سپس مواد خشک (آرد و بیکینگ پودر) را مخلوط و الک کنید. در کاسه‌ای دیگر، تخم مرغ، شکر و وانیل را خوب هم بزنید تا کرمی شود، سپس شیر، روغن، زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کنید. مواد خشک را کم کم به مواد تر اضافه و به آرامی مخلوط کنید. مایه کیک را در قالب ریخته و به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید. برای تهیه سس، شیر، شکر، گلاب و زعفران را روی حرارت ملایم بجوشانید تا کمی غلیظ شود. پس از پخت کیک خیس زعفرانی و کمی خنک شدن آن، سوراخ‌هایی روی آن ایجاد و سس گرم را روی کیک بریزید تا جذب شود. کیک را حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک و مرطوب شود.

کیک خیس زعفرانی

باید گفت که کیک خیس زعفرانی، با رنگ طلایی فریبنده، عطر دل‌انگیز زعفران و بافت نرم و مرطوب خود، یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین کیک‌ ها در بین ایرانیان است. کیک خیس زعفرانی نه تنها به خاطر طعم بی‌نظیرش، بلکه به دلیل خواص بی‌شمار زعفران، از جمله نشاط‌بخشی و آرامش‌بخشی، مورد توجه قرار گرفته است. طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی در آشپزخانه، با وجود سادگی، نیازمند رعایت نکات و ترفندهایی است که در این مقاله به طور کامل به آن‌ها می‌پردازیم. پیشنهاد ما مطالعه مقاله خواص زعفران چیست است.

 

لیست مواد لازم برای تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی

ما در این قسمت به مواد لازم برای طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی ساده و خوشمزه در آشپزخانه برای 10 یا 20 نفر اشاره خواهیم کرد.

  • آرد سفید قنادی: دو پیمانه
  • شکر: یک و نیم پیمانه
  • تخم مرغ: چهار عدد (به دمای محیط رسیده)
  • شیر: یک پیمانه
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ: سه قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر: دو قاشق چایخوری
  • گلاب: دو قاشق غذاخوری

مواد لازم برای سس زعفرانی

  • شیر: یک پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • گلاب: دو قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: دو قاشق غذاخوری
 
در ادامه به نحوه و طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی در آشپزخانه به طور کامل اشاره خواهیم کرد پس تا آخر همراه ما باشید.

طرز تهیه کیک خیس زعفرانی

در این بخش دستور و طرز تهیه کیک خیس و سس زعفرانی با فر رو مرحله به مرحله برای شما عزیزان خواهیم گفت تا بتونید در خانه این کیک بسیار خوشمزه و ساده رو درست کنید.

1.آماده‌سازی قالب و فر

ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. قالب کیک را با روغن چرب و سپس آردپاشی کنید. این کار از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری می‌کند.

2.مخلوط کردن مواد خشک

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید. این کار باعث سبک شدن کیک می‌شود.

3.مخلوط کردن مواد تر

در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ‌ها را با شکر و وانیل به خوبی هم بزنید تا مخلوطی کرمی و روشن حاصل شود. سپس شیر و روغن مایع را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در آخر، زعفران دم کرده و گلاب را نیز به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.

4.ترکیب مواد خشک و تر

حالا مواد خشک (آرد و بیکینگ پودر الک شده) را به تدریج به مواد تر اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به آرامی هم بزنید تا گلوله‌های آرد از بین بروند و مخلوط یکدست شود. از هم زدن بیش از حد مواد خودداری کنید، زیرا باعث سفت شدن کیک می‌شود.

پخت کیک در طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی

5.پخت کیک

مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید و به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه در فر بپزید. برای اطمینان از پخت کامل کیک، یک خلال دندان در مرکز آن فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.

6.تهیه سس زعفرانی

در یک قابلمه کوچک، شیر، شکر، گلاب و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و سس کمی غلیظ شود.

7.آماده‌سازی نهایی

بعد از پخت کیک، اجازه دهید کمی خنک شود، سپس با کمک یک چنگال یا سیخ سوراخ‌هایی روی سطح کیک ایجاد کنید. سس گرم را به آرامی روی کیک بریزید تا کاملاً جذب شود. کیک را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک و مرطوب شود.

 

بادام هندی شور – 1000 گرم

541,900 تومان1,079,500 تومان

زعفران قائنات – 4.608 گرم

Original price was: 780,000 تومان.Current price is: 647,900 تومان.

فوت و فن ها در تهیه کیک خیس زعفرانی

در این قسمت به نکات و فوت و فن های طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی می پردازیم. اولین نکته اینکه برای تهیه کیک خیس زعفرانی خوشمزه و ساده، از مواد اولیه با کیفیت و تازه استفاده کنید. همچنین تخم مرغ‌ها و شیر را قبل از استفاده به دمای محیط برسانید. این کار باعث بهبود بافت کیک می‌شود. و به یاد داشته باشید که الک کردن آرد و بیکینگ پودر باعث سبک شدن کیک می‌شود.

دمای فر را به درستی تنظیم کنید. و قبل از قرار دادن کیک در فر، آن را به خوبی گرم کنید. همچنین از هم زدن بیش از حد مواد کیک خودداری کنید، زیرا باعث سفت شدن آن می‌شود. و برای داشتن عطر و طعم بهتر، از زعفران مرغوب و دم کرده غلیظ استفاده کنید. و در اخر هم اجازه دهید سس به طور کامل در کیک زعفرانی جذب شود تا کیک خیس و مرطوب شود. پیشنهاد ما مطالعه مقاله چگونه زعفران دم کنیم است.

 
نحوه تزیین کیک خیس زعفرانی

نحوه تزیین کیک خیس زعفرانی

باید گفت که نحوه تزیین کیک خیس زعفرانی، بسته به سلیقه شما می‌تواند متفاوت باشد. در اینجا چند ایده برای تزیین کیک خیس زعفرانی خوشمزه خواهیم گفت. ابتدا شما می توانید از پاشیدن پودر پسته روی کیک خیس زعفرانی استفاده کنید. که علاوه بر زیبایی، طعم و عطر خاصی به آن می‌بخشد.

دومین ایده استفاده از خلال بادام برای تزیین کیک خیس زعفرانی است. که باعث زیبا و خوشمزه تر شدن کیک خیس زعفرانی خواهد شد. سومین ایده هم استفاده از خامه فرم گرفته است. که می‌توانید آن را به صورت ساده یا با استفاده از ماسوره روی کیک خیس زعفرانی بریزید و کیک را زیباتر کنید. و آخرین ایده هم استفاده از گل‌های خوراکی مانند گل محمدی است. که می‌تواند جلوه خاصی به کیک خیس زعفرانی شما ببخشد. پیشنهاد ما مطالعه مقاله طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی است.

 

اهمیت خرید زعفران از لیاگل

یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاه‌های معتبر مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته‌ بندی‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.

طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر

طرز تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر

برای تهیه کیک خیس زعفرانی بدون فر، ابتدا آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و تخم مرغ، شکر و وانیل را خوب هم بزنید تا کرمی شود. سپس شیر، روغن، زعفران و گلاب را اضافه کنید. مخلوط آرد را کم کم به مواد تر اضافه و آرام هم بزنید. قابلمه را چرب کرده و مایه کیک را در آن بریزید. درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید. برای تهیه سس، شیر، شکر، گلاب و زعفران را بجوشانید تا کمی غلیظ شود. پس از پخت کیک، سوراخ‌هایی روی آن ایجاد و سس گرم را روی کیک بریزید تا جذب شود. کیک را حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. پیشنهاد ما مطالعه مقاله طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران است.
 

طرز تهیه شربت کیک خیس زعفرانی

شربت کیک خیس زعفرانی، عامل اصلی مرطوب شدن و طعم‌دهی به کیک خیس زعفرانی است. در واقع، کیک خیس زعفرانی بدون شربت زعفرانی، لطافت و طعم خاص خود را نخواهد داشت. به همین دلیل، تهیه شربت مناسب و خوشمزه برای این کیک از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله، به طور کامل طرز تهیه شربت کیک خیس زعفرانی را به شما آموزش می‌دهیم. مواد لازم برای تهیه شربت کیک خیس زعفرانی:
  • شکر: نصف پیمانه
  • آب: یک پیمانه
  • گلاب: دو قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • زعفران دم کرده غلیظ: دو قاشق غذاخوری
  • هل (اختیاری): چند دانه

آموزش تهیه شربت کیک خیس زعفرانی

در یک قابلمه کوچک، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس مخلوط شکر و آب را به آرامی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. حالا حرارت را کمی بیشتر کنید تا شربت به جوش بیاید. پس از اینکه شربت به جوش آمد، زعفران دم کرده غلیظ و گلاب (در صورت استفاده) را به آن اضافه کنید. و به مدت چند دقیقه دیگر بجوشانید تا شربت کمی غلیظ شود. در صورت تمایل می‌توانید چند دانه هل نیز به شربت اضافه کنید تا عطر و طعم بیشتری بگیرد. و در آخر هم پس از آماده شدن شربت، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملا خنک شود. پیشنهاد ما مطالعه مقاله طرز تهیه میگو سرخ شده با زعفران است.

زمان اضافه کردن شربت به کیک

زمان اضافه کردن شربت به کیک

بهترین زمان برای اضافه کردن شربت زعفرانی به کیک خیس زعفرانی، بعد از پخت کیک و کمی خنک شدن آن است. در این زمان، سوراخ‌هایی را با کمک چنگال یا سیخ چوبی روی سطح کیک خیس زعفرانی ایجاد کنید و سپس شربت خنک را به آرامی روی کیک بریزید تا کاملا جذب شود.

 
 

سخن پایانی

کیک خیس زعفرانی، با طعم و عطر بی‌نظیر و خواص فراوان، می‌تواند گزینه مناسبی برای دورهمی‌ها و جشن‌ها باشد. با رعایت نکات بالا در این مقاله، می‌توانید به راحتی این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید. و از آن لذت ببرید. امیدواریم مقاله طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی  مورد توجه شما قرار گرفته باشد و بتوانید با استفاده از آن، کیک خیس زعفرانی خوشمزه‌ای را در خانه تهیه کنید. و نوش جان کنید!

شاید این مقالات رو هم دوست داشته باشی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *