ما اینجا هستیم تا به شما درباره طرز نگهداری زرشک تازه + خواص زرشک، پاسخ به سوالاتی مانند زرشک تازه را چگونه مصرف کنیم؟ نگهداری زرشک در یخچال یا فریزر،طرز فريز كردن زرشك پاسخ دهیم. اما ابتدا قصد داریم توضیحاتی درباره زرشک و خواص اون برای عزیزانی که در این باره اطلاعاتی کمی دارند بدهیم. پس تا آخر با ما همراه باشید.
اظلاعاتی درباره زرشک
زرشک با نام انگلیسی barberry،فرم درختچهای دارد و با ارتفاع متوسط ۴ متر، دارای ساقههای خاردار است. چوب ساقه آن به رنگ قهوهای یا زرد با گلهای زردرنگ و برگهای بیضی با دندانههای ارهای شکل است. زرشک معمولا در مناطق معتدل و نیمهگرمسیری در اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی یافت میشوند.
زرشک در ایران
حدود 500 گونه زرشک در جهان وجود دارد که در ایران بیش از 20 گونه از آنها یافت میشود.زرشکها در ایران، به ویژه در استانهای خراسان، اردبیل، آذربایجان غربی و قزوین کشت میشوند. ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زرشک در جهان است.
طبع زرشک گرم یا سرد است؟
باید گفت طبع زرشک سرد و خشک است. بهتر است افرادی که طبع سردی دارند از زرشک کمتر استفاده کنند و برعکس افرادی که طبع گرمی دارند، توصیه میشود از زرشک بیشتر استفاده کنند. باید به این نکته توجه کرد که زرشک برای افراد صفراوی و بلغمی چندان مناسب نیست.
ارزش غذایی زرشک؟
زرشکها از نظر ارزش غذایی، منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم و فیبر هستند. همچنین میتوان گفت که زرشکها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که میتوانند به محافظت از بدن در برابر بیماریها کمک کنند.
زعفران زروینه – 4 گرمی
زعفران لیاگل- 1گرم
زعفران ملل – 1 گرم
زعفران نگین زروینه – 1 گرم
خواص زرشک قرمز؟
زرشک قرمز هم مانند زعفران، در ایران به دلیل خواص بی نظیرش دارای جایگاه ویژهی است.
1.تقویت سیستم ایمنی بدن
زرشک منبع خوبی از ویتامین C است که یک آنتیاکسیدان قوی است. ویتامین C میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از بدن در برابر بیماریها محافظت کند.
2.کاهش التهاب
زرشک حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی است که میتوانند به کاهش التهاب در بدن کمک کنند. التهاب یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، سرطان و آرتروز است.
3.کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی
زرشک حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که میتوانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید در خون کمک کنند. همچنین، زرشک میتواند به بهبود جریان خون در قلب کمک کند.
4.کاهش خطر ابتلا به سرطان
زرشک حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که میتوانند به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیب کمک کنند. همچنین، زرشک میتواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطانها مانند سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ کمک کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره خواص ضد سرطانی زعفران بر روی لینک کلیک کنید.
5.بهبود سلامت چشم
زرشک منبع خوبی از ویتامین A است که برای سلامت چشم ضروری است. ویتامین A میتواند به بهبود بینایی در شب، کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک کند.
6.بهبود سلامت پوست
زرشک حاوی ویتامین C و آنتیاکسیدانهای دیگر است که میتوانند به تقویت سلامت پوست و مو کمک کنند. ویتامین C میتواند به تولید کلاژن کمک کند که برای سلامت پوست ضروری است. همچنین، آنتیاکسیدانها میتوانند به محافظت از پوست در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کنند.
طرز نگهداری زرشک تازه
زرشک تازه را میتوان به دو روش نگهداری کرد:
1. نگهداری زرشک در یخچال
برای نگهداری زرشک تازه در یخچال، ابتدا باید زرشک را از شاخه جدا کنید و آنها را با دقت بشویید. سپس، زرشکها را روی یک پارچه تمیز خشک کنید و آنها را در یک ظرف پلاستیکی یا شیشهای دربدار بریزید. ظرف زرشک را در یخچال قرار دهید و هر چند روز یک بار، زرشکها را بررسی کنید تا از فاسد نشدن آنها مطمئن شوید.
زرشک تازه در یخچال به مدت 1 تا 2 هفته قابل نگهداری است.
2. نگهداری زرشک در فریزر
برای نگهداری زرشک تازه در فریزر، ابتدا باید زرشک را از شاخه جدا کنید و آنها را با دقت بشویید. سپس، زرشکها را روی یک پارچه تمیز خشک کنید و آنها را در یک ظرف پلاستیکی یا شیشهای دربدار بریزید. ظرف زرشک را در فریزر قرار دهید و هر چند ماه یک بار، زرشکها را بررسی کنید تا از فاسد نشدن آنها مطمئن شوید.
زرشک تازه در فریزر به مدت 6 تا 8 ماه قابل نگهداری است.
نکاتی برای طرز نگهداری زرشک تازه:
- زرشک را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
- از قرار دادن زرشک در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
- زرشک را در ظرفی دربدار نگهداری کنید تا از ورود هوا و رطوبت به آن جلوگیری شود.
اگر زرشک تازه را در یخچال نگهداری میکنید، هر چند روز یک بار، زرشکها را بررسی کنید. تا از فاسد نشدن آنها مطمئن شوید. اگر زرشکها سیاه شده یا کپک زده باشند، باید آنها را دور بریزید. اگر زرشک تازه را در فریزر نگهداری میکنید،میتوانید آنها را به صورت کامل یا خرد شده فریز کنید. زرشک خرد شده را میتوانید به صورت مستقیم در غذا استفاده کنید.
دمنوش زرشک
همانطور که در بالا به بعضی از خواص زرشک اشاره کردیم، باید بگوییم که دمنوش زرشک برای درمان ورم و زخم معده مناسب است و موجب درمان بی اشتهایی میشود. همچنین در درمان سنگ کیسه صفرا نیز بسیار موثر است.
طریقه مصرف دمنوش زرشک
2 قاشق غذاخوری زرشک تازه را شسته و در قوری بریزید. سپس به همراه یک قاشق عسل یا تکه ای نبات و آب جوش، آن را روی حرارات ملایم به مدت 10 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. کم یا زیاد کردن میزان ترشی یا ملس بودن این دمنوش بستگی به مقدار عسل یا نبات آن دارد و غلظت آن هم به میزان آب بستگی دارد.به طور معمول همراه دو قاشق زرشک، دو لیوان آب جوش کافی است.
چه افرادی نباید دمنوش زرشک مصرف کنند
- زنان باردار و کسانی که فشار خون پایین دارند.از مصرف آن منع می شوند.
- مصرف زیاد و طولانبی مدت این دمنوش می تواند موجب ناراحتی معده و روده شود.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم طرز نگهداری زرشک تازه به همراه خواص آن را به شما بگوییم تا شما عزیزان به راحتی بتوانید از آن استفاده کنید. طرز تهیه دمنوش زرشک هم ذکر شد تا بتوانید از این دمنوش استفاده کنید و برای شما مفید واقع شود. امیدواریم که این مطالب برایتان مفید باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی میتوانید آن را با مادر قسمت ارسال نظرات در پایین در میان بگذارید.