اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟

تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟

تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟

ما در اینجا قصد داریم تا به سوال تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟ پاسخ بدهیم و هردو زعفران رو مورد

بررسی بدیم ببنیم هر کدوم از زعفران ها چه ویژگی های دارند پس تا آخر همراه ما باشید.

 

خب در ابتدا یک تعریفی از زعفران رو اشاره خواهیم کرد برای اون دسته عزیزانی که با زعفران آشنایی کمی

دارند و بعد هم بقیه موضوع خواهیم گفت.

 

زعفران چیست؟

زعفران گیاهی با ارزش و گران‌بها است که از کلاله‌های گل زعفران به دست می‌آید. این گیاه از خانواده

زنبقیان و بومی ایران است. زعفران به دلیل رنگ، عطر و طعم منحصر به فردش در آشپزی، شیرینی‌ پزی،

داروسازی و عطرسازی کاربرد دارد.

 

طعم زعفران چگونه است؟

طعم زعفران ترکیبی پیچیده و منحصر به فرد است که به طور کلی به عنوان تلخ، کمی گس و کمی شیرین

توصیف می شود.

 

عوامل موثر بر طعم زعفران چیست؟

1.نوع زعفران

زعفران نگین، سرگل و پوشال طعم قوی تر و تلخ تری نسبت به زعفران دسته و ریشه دارند.

 

2.کیفیت زعفران

زعفران با کیفیت بالا طعم قوی تر و دلپذیرتری دارد.

3.شرایط نگهداری

زعفرانی که در شرایط مناسب نگهداری شود، طعم خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کند.

 

4.روش دم کردن

روش دم کردن زعفران بر طعم آن تاثیر می گذارد.

 

زعفران کهنه چیست؟

اول از همه به سوال اینکه تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟ می پردازیم. زعفران کهنه زعفرانی است که از

زمان برداشت آن مدتی گذشته است. به طور کلی، زعفرانی که بیش از یک سال از زمان برداشت آن

گذشته باشد، زعفران کهنه محسوب می‌شود.

 

 

نکاتی برای تشخیص زعفران کهنه

زعفران کهنه زودتر پودر می‌شود و همچنین زعفران کهنه در مدت زمان کوتاه تری رنگ خود را پس می‌دهد.

و اینکه زعفران کهنه ممکن است رطوبت بیشتری داشته باشد.

 

زعفران تازه چیست؟

زعفران تازه زعفرانی است که به تازگی از گل زعفران برداشت و فرآوری شده است. به طور کلی، زعفرانی

که در سال جاری برداشت شده باشد، زعفران تازه محسوب می‌شود.

 

مشخصات زعفران تازه چیست؟

1.رنگ: زعفران تازه رنگ قرمز تیره و یکدستی دارد.

2.بو: زعفران تازه عطر و بوی قوی و تند دارد.

3.طعم: زعفران تازه طعم کمی تلخ و گس دارد.

4.شکل ظاهری: زعفران تازه رشته‌های بلند و یکدستی دارد.

5.خاصیت: زعفران تازه خواص دارویی و طعم و بوی قوی تری دارد.

 

 

مزایای استفاده از زعفران تازه چیه؟

1.طعم و بوی قوی تر:

زعفران تازه طعم و بوی قوی تر و دلپذیرتری نسبت به زعفران کهنه دارد.

2.خواص دارویی بیشتر:

زعفران تازه خواص دارویی بیشتری نسبت به زعفران کهنه دارد.

3.رنگ دهی بهتر:

زعفران تازه رنگ دهی بهتری نسبت به زعفران کهنه دارد.

 

 

تفاوت زعفران کهنه و تازه

ما در اینجا قصد داریم جواب سوال تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه رو بدیم. باید گفت که زعفران کهنه و تازه در

موارد زیر با هم تفاوت دارند:

 

1.رنگ:

زعفران تازه رنگ قرمز تیره و یکدستی دارد و زعفران کهنه ممکن است رنگ روشن‌تر یا تیره‌تر داشته باشد و

یا رنگ آن به سمت قهوه‌ای متمایل باشد.

 

2.بو

زعفران تازه عطر و بوی قوی و تند دارد و زعفران کهنه ممکن است بوی ضعیف یا نامطبوعی داشته باشد و یا

بوی آن شبیه به عسل یا شکر باشد.

 

3.طعم

زعفران تازه طعم کمی تلخ و گس دارد و زعفران کهنه ممکن است طعم شیرینی داشته باشد.

 

4.شکل ظاهری

زعفران تازه رشته‌های بلند و یکدستی دارد و باید گفت که زعفران کهنه ممکن است رشته‌های کوتاه،

شکسته یا نامنظم داشته باشد.

 

5.خاصیت:

زعفران تازه خواص دارویی و طعم و بوی قوی تری دارد همچنین زعفران کهنه ممکن است خواص دارویی و

طعم و بوی ضعیف تری داشته باشد.

 

6.قیمت:

زعفران تازه قیمت بالاتری دارد و زعفران کهنه ممکن است قیمت ارزان تری داشته باشد.

 

 

نحوه نگهداری زعفران

  • زعفران را باید در جای خنک، خشک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کرد.
  • زعفران را می‌توان در ظروف شیشه‌ای یا فلزی نگهداری کرد.
  • زعفران را باید دور از رطوبت نگهداری کرد.

با رعایت این نکات می‌توانید زعفران را برای مدت طولانی تری تازه نگه دارید.

 

 

سخن پایانی

ما در این مطلب سعی کردیم به سوال تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه؟ پاسخ دهیم و مشخصات و ویژگی هر

کدوم رو بیان کنیم تا شما عزیزان به راحتی بتونید این دو نوع زعفران از هم تشخیص دهید.

امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون رو

از طریق کادر ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.

 

پیشنهاد ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *