اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟

در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟

در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟

ما در اینجا قصد داریم به شما آموزش دهیم که بدونید در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد. و راحت بتونید

یک خرید مطمن رو انجام دهید پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

خب در ابتدا یک تعریفی از زعفران رو اشاره خواهیم کرد برای اون دسته عزیزانی که با زعفران آشنایی کمی

دارند و بعد هم بقیه موضوع خواهیم گفت.

زعفران چیست؟

زعفران گیاهی با ارزش و گران‌بها است که از کلاله‌های گل زعفران به دست می‌آید. این گیاه از خانواده

زنبقیان و بومی ایران است. باید گفت که زعفران به دلیل رنگ، عطر و طعم منحصر به فردش در آشپزی، شیرینی‌ پزی،

داروسازی و عطرسازی کاربرد دارد.

چند نوع زعفران داریم؟

برای دریافت جواب سوال در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟ باید ابتدا زعفران های به اشکال مختلفی در

بازار موجود است رو بشناسیم که رایج ترین آنها عبارتند از:

1.زعفران نگین

این نوع زعفران از مرغوب ترین نوع زعفران است. فقط شامل کلاله های زعفران است که به صورت رشته

های بلند و درشت جدا شده است. زعفران نگین دارای عطر و طعم قوی و رنگ دهی بسیار بالایی است.

2.زعفران سرگل

این نوع زعفران نیز از کلاله های زعفران تشکیل شده است اما رشته های آن کوتاه تر و نازک تر از زعفران

نگین است. زعفران سرگل از نظر کیفیت و قیمت در رتبه دوم پس از زعفران نگین قرار دارد.

3.زعفران پوشال

این نوع زعفران شامل کلاله و قسمتی از خامه زعفران است. زعفران پوشال از نظر قیمت ارزان تر از زعفران

نگین و سرگل است اما رنگ دهی و عطر و طعم آن نیز ضعیف تر است.

4.زعفران دسته یا دخترپیچ

این نوع زعفران شامل تمام قسمت های گل زعفران (کلاله، خامه و ریشه) است. زعفران دسته ارزان ترین

نوع زعفران در بازار است.

علاوه بر این، زعفران به صورت پودر نیز در بازار موجود است. زعفران پودر شده یا همون پودر زعفران از آسیاب

کردن زعفران رشته ای به دست می آید. زعفران پودر شده به دلیل سهولت استفاده، در آشپزی و شیرینی

پزی کاربرد زیادی دارد.

بهترین نوع زعفران کدام است؟

بهترین نوع زعفران، زعفران نگین است. این نوع زعفران از مرغوب ترین نوع زعفران است و فقط شامل کلاله

های زعفران است که به صورت رشته های بلند و درشت جدا شده است. زعفران نگین دارای عطر و طعم

قوی و رنگ دهی بسیار بالایی است.

در کدام زعفران تقلب وجود ندارد؟

در جواب سوال اصلی یعنی در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟ باید بگیم که در هیچ نوع زعفرانی

نمی‌توان با قاطعیت گفت که تقلب وجود ندارد. متاسفانه سودجویان به روش‌های مختلف تقلب در زعفران را

انجام می‌دهند، اما در برخی از انواع زعفران، احتمال تقلب کمتر است.

لیست زعفرانی که امکان تقلبی کمتری در آن وجود دارد

در اینجا به ترتیب، زعفران‌هایی که احتمال تقلب در آنها کمتر است، معرفی می‌کنیم:

1. زعفران دخترپیچ (دسته):

به دلیل وجود ریشه، تشخیص تقلب در آن آسان‌تر است.

2. زعفران پوشال:

به دلیل وجود خامه، احتمال تقلب در آن کمتر از زعفران سرگل است.

3. زعفران سرگل:

به دلیل عدم وجود خامه و ریشه، احتمال تقلب در آن بیشتر از زعفران دخترپیچ و پوشال است.

4. زعفران نگین:

این نوع زعفران، بهترین نوع زعفران سرگل است که کلاله‌های آن درشت‌تر و یکدست‌تر هستند. به دلیل

قیمت بالا، احتمال تقلب در آن نیز بیشتر است.

نکاتی برای تشخیص تقلب در زعفران

1.رنگ

زعفران اصل، رنگ قرمز تیره و یکدستی دارد. زعفران تقلبی ممکن است رنگ‌های روشن‌تر یا تیره‌تر داشته

باشد و یا رنگ آن مصنوعی باشد.

2.بو: 

زعفران اصل، عطر و بوی قوی و تند دارد. زعفران تقلبی ممکن است بوی ضعیف یا نامطبوعی داشته باشد.

3.طعم: 

زعفران اصل، طعم کمی تلخ و گس دارد. زعفران تقلبی ممکن است طعم شیرینی داشته باشد.

4.شکل ظاهری: 

باید گفت که زعفران اصل، رشته‌های بلند و یکدستی دارد. زعفران تقلبی ممکن است رشته‌های کوتاه، شکسته یا

نامنظم داشته باشد.

طرز تشخیص زعفران تقلبی

متاسفانه، تقلب در زعفران رایج است و سودجویان به روش‌های مختلف سعی می‌کنند زعفران تقلبی را به

جای زعفران اصل به فروش برسانند.

در اینجا چند روش برای تشخیص زعفران تقلبی ارائه می‌شود:

1. تست رنگ:

چند رشته زعفران را در آب ولرم خیس کنید. زعفران اصل به آرامی رنگ خود را آزاد می‌کند و رنگ آب به تدریج

به زرد یا نارنجی زعفرانی تغییر می‌کند. زعفران تقلبی ممکن است رنگ خود را سریع‌تر آزاد کند و رنگ آب به

طور غیرطبیعی تیره یا روشن باشد.

2. تست بو:

زعفران اصل عطر و بوی قوی و تند دارد. زعفران تقلبی ممکن است بوی ضعیف یا نامطبوعی داشته باشد و

یا بوی آن شبیه به عسل یا شکر باشد.

3. تست طعم:

کمی زعفران را بچشید. زعفران اصل طعم کمی تلخ و گس دارد. زعفران تقلبی ممکن است طعم شیرینی

داشته باشد.

4. تست شعله:

کمی زعفران را روی فویل آلومینیومی قرار دهید و آن را به آرامی گرم کنید. زعفران اصل به سرعت

می‌سوزد و بوی تند و زننده‌ای ایجاد می‌کند. زعفران تقلبی ممکن است به آرامی بسوزد و بوی نامطبوعی

داشته باشد.

5. تست ریشه:

زعفران تقلبی ممکن است ریشه‌های مصنوعی داشته باشد که از پلاستیک یا مواد دیگر ساخته شده‌اند.

ریشه‌های زعفران اصل طبیعی و به رنگ قهوه‌ای روشن هستند.

6. تست کاغذ:

چند رشته زعفران را بین دو ورق کاغذ کاهی قرار دهید و کمی فشار دهید. اگر زعفران اصل باشد، هیچ اثری

از چربی روی کاغذ باقی نمی‌ماند. زعفران تقلبی ممکن است لکه‌های چربی روی کاغذ باقی بگذارد.

7. استفاده از آزمایشگاه:

برای اطمینان بیشتر، می‌توانید از روش‌های آزمایشگاهی برای تشخیص تقلب در زعفران استفاده کنید.

سخن پایانی

ما در اینجا سعی کردیم به سوال در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد؟ پاسخ دهیم تا شما عزیزان موقع

خرید زعفران بتونید بهترین نوع رو با خیال راحت خرید کنید.

امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون رو

از طریق کادر ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.

 

 

پیشنهاد ما 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *