اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

ما در اینجا قصد داریم توضیحاتی درباره بیکینگ پودر و همچنین کاربرد های بیکینگ پودر در منزل به شما عزیزان ارایه بدیم. و تفاوت بیکینگ پودر با جوش شیرین هم برای شما عزیزان بگوییم پس تا اخر همراه ما باشید.

تعریفی از بیکینگ پودر

بیکینگ پودر یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان عامل ورآورنده در پخت و پز و مصارف خانگی دیگر استفاده می شود. این پودر از مخلوط کردن یک باز (معمولاً جوش شیرین) با یک اسید ضعیف (مانند کرم تارتار) و یک ماده خنثی (مانند نشاسته ذرت) تهیه می شود.

آنچه در ادامه خواهید خواند

تاریخچه بیکینگ پودر

قبل از شروع کاربردهای بیکینگ پودر در منزل ابتدا تاریخچه بیکینگ پودر را بررسی خواهیم کرد تا به طور کلی به دو دوره تقسیم می‌شود:

1. دوره قبل از بیکینگ پودر

  • در گذشته، مردم از خمیر مایه برای ورآوردن نان و کیک استفاده می کردند.
  • خمیر مایه یک قارچ تک سلولی است که قند موجود در خمیر را به گاز دی اکسید کربن تبدیل می کند.
  • استفاده از خمیر مایه زمان بر بود و نیاز به مهارت داشت.

2. دوره بعد از بیکینگ پودر

  • در اوایل قرن نوزدهم، دانشمندان به دنبال راهی برای تولید گاز دی اکسید کربن بدون نیاز به خمیر مایه بودند.
  • در سال 1843، اولین بیکینگ پودر توسط آلفرد بیچ اختراع شد.
  • بیکینگ پودر بیچ مخلوطی از جوش شیرین و اسید تارتاریک بود.
  • در سال 1856، هنری پرسی ویلیامز، بیکینگ پودری را اختراع کرد که به جای اسید تارتاریک از فسفات سدیم استفاده می کرد.
  • بیکینگ پودر ویلیامز به دلیل طعم بهتر و ماندگاری بیشتر، محبوبیت بیشتری پیدا کرد.

فرمول شیمیایی بیکینگ پودر چیست؟ در کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

فرمول شیمیایی بیکینگ پودر چیست؟

قبل از اینکه کاربرد های بیکینگ پودر در منزل رو یاد بگیریم ابتدا قصد داریم شما رو فرمول شیمیایی بیکینگ 
پودر آشنا کنیم فرموش شیمایی اون به نوع آن بستگی دارد. دو نوع بیکینگ پودر رایج وجود دارد.

1. بیکینگ پودر تک حالته

  • این نوع بیکینگ پودر از مخلوط کردن جوش شیرین (NaHCO₃) با یک اسید ضعیف مانند اسید تارتاریک (C₄H₆O₆) و یک ماده خنثی مانند نشاسته ذرت تهیه می شود.
  • فرمول شیمیایی این نوع بیکینگ پودر به طور کلی به صورت NaHCO₃ + C₄H₆O₆ + نشاسته ذرت است.

2. بیکینگ پودر دو حالته

  • این نوع بیکینگ پودر علاوه بر جوش شیرین و اسید تارتاریک، حاوی یک اسید ضعیف دیگر مانند فسفات سدیم دی هیدروژن (Na₂HPO₄) نیز می باشد.
  • فرمول شیمیایی این نوع بیکینگ پودر به طور کلی به صورت NaHCO₃ + C₄H₆O₆ + Na₂HPO₄ + نشاسته ذرت است.

در اینجا فرمول شیمیایی برخی از مواد رایج در بیکینگ پودر آورده شده است:

  • جوش شیرین: NaHCO₃
  • اسید تارتاریک: C₄H₆O₆
  • فسفات سدیم دی هیدروژن: Na₂HPO₄
  • نشاسته ذرت: (C₆H₁₀O₅)ₙ

انواع مختلف بیکینگ پودر

برای اینکه بتونید از کاربرد های بیکینگ پودر در منزل استفاده کنید ابتدا باید انواع بیکینگ پودر ها را بشناسید برای همین دو نوع اصلی بیکینگ پودر وجود دارد:

1. بیکینگ پودر تک حالته

این نوع بیکینگ پودر فقط در محیط مرطوب واکنش نشان می دهد. به محض مخلوط شدن با مواد مرطوب مانند آب، شیر یا تخم مرغ، اسید و باز با یکدیگر واکنش نشان می دهند و گاز دی اکسید کربن تولید می‌کنند. این گاز باعث پف کردن خمیر می شود.

2. بیکینگ پودر دو حالته

این نوع بیکینگ پودر در دو مرحله واکنش نشان می دهد. اولین مرحله زمانی اتفاق می افتد که با مواد مرطوب مخلوط می شود و دومین مرحله زمانی اتفاق می افتد که در معرض گرما قرار می گیرد. این نوع بیکینگ پودر باعث می‌شود که خوراکی ها در طول پخت به طور مداوم پف کنند.

چگونه بکینگ پودر کار می‌کند؟

بکینگ پودر ترکیبی از یک اسید ضعیف، یک باز و یک ماده بی‌اثر (مانند نشاسته) است. وقتی بکینگ پودر با رطوبت ترکیب می‌شود، واکنش شیمیایی بین اسید و باز اتفاق می‌افتد و گاز دی‌اکسید کربن تولید می‌شود. این گاز حباب‌هایی را در خمیر ایجاد می‌کند که باعث پف کردن و سبک شدن آن می‌شود.

 

بیکینگ پودر Dr.oetker

Original price was: 76,700 تومان.Current price is: 57,600 تومان.

انتخاب نوع مناسب بیکینگ پودر به نوع خوراکی و توقع شما از بافت و طعم آن بستگی دارد:

1.برای کیک و کلوچه

بیکینگ پودر دو حالته بهترین انتخاب است. این نوع بیکینگ پودر باعث می شود که کیک و کلوچه شما به طور مداوم پف کرده و بافت نرم و لطیف داشته باشد.

2.برای نان

خمیر مایه بهترین انتخاب است. خمیر مایه طعم و عطر خاصی به نان می دهد و باعث می شود که نان بافت نرم و اسفنجی داشته باشد.

3.برای پنکیک و وافل

بیکینگ پودر تک حالته یا دو حالته می توانید استفاده کنید. اگر می خواهید پنکیک و وافل شما پف بیشتری داشته باشد، از بیکینگ پودر دو حالته استفاده کنید.

بیکینگ پودر و کاربرد های آن در کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

بیکینگ پودر و کاربردهای آن

هنگامی که بکینگ پودر با رطوبت مخلوط می شود، اسید و باز با یکدیگر واکنش نشان می دهند و گاز دی اکسید کربن تولید می کنند. این گاز در خمیر کیک، نان و دیگر خوراکی ها به دام می افتد و باعث پف کردن و ایجاد بافت نرم و اسفنجی می شود.

3 مورد از کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

1. پخت و پز: رایج ترین کاربرد بیکینگ پودر در پخت و پز است. این پودر در تهیه کیک، کلوچه، نان، پنکیک و دیگر خمیرهای شل به منظور پف کردن و ایجاد بافت نرم و لطیف استفاده می شود.

2. تمیز کردن: بکینگ پودر خاصیت پاک کنندگی ملایمی دارد و می توان از آن برای تمیز کردن سطوح کثیف، جرم گرفته و یا لک شده در حمام، آشپزخانه و سطوح دیگر استفاده کرد. بکینگ پودر به دلیل خاصیت جذب بو، می‌تواند برای از بین بردن بوی نامطبوع یخچال، سطل زباله و یا کفش ها استفاده شود. اضافه کردن بکینگ پودر به همراه شوینده لباس، به سفید شدن و درخشان شدن لباس ها کمک می کند.

3. باغبانی: بکینگ پودر به دلیل داشتن مواد مغذی مانند فسفر و پتاسیم، می تواند به عنوان کود برای گیاهان آپارتمانی و باغچه استفاده شود. پاشیدن بکینگ پودر روی برگ گیاهان می تواند به دفع آفات و حشرات موذی کمک کند.

به جای بکینگ پودر چه استفاده کنیم؟

خمیر مایه خشک فوری برای پف نان و برخی محصولات پخت شده مناسب است. اما برای همه دستورالعمل‌ها قابل جایگزینی نیست. بنابراین، بهترین جایگزین برای بکینگ پودر به نوع دستور غذا و مواد موجود بستگی دارد. با کمی آزمایش و خطا، می‌توانید جایگزین مناسبی را برای دستور العمل خود پیدا کنید.

فرق خمیر مایه با بیکینگ پودر چیه؟ در کاربرد های بیکینگ پودر در منزل

فرق خمیر مایه با بیکینگ پودر چیه؟

1.خمیر مایه: یک موجود زنده تک سلولی از نوع قارچ است. که برای پف کردن خمیر به زمان نیاز دارد. و در نان، شیرینی و پیتزا استفاده می‌شود. همچنین طعم و عطر خاصی به خوراکی می دهد. و باید گفت که به گرما و رطوبت نیز حساس است. و همچنین نیاز به مواد مغذی مانند شکر یا آرد دارد.

2.بیکینگ پودر: یک ترکیب شیمیایی است. که به سرعت عمل می کند و بلافاصله پس از مخلوط شدن با رطوبت، گاز تولید می‌کند.  از این ماده در کیک، کلوچه، پنکیک و دیگر خمیرهای شل استفاده می‌شود. همچنین طعم و عطر خنثی دارد. و به گرما و رطوبت حساس نیست. و باید گفت که به مواد مغذی خاصی نیاز ندارد.

فرق بکینگ پودر و جوش شیرین چیست؟

فرق بین بکینگ پودر و جوش شیرین در این پایین خواهیم گفت.

1. عملکرد

  • بکینگ پودر: مخلوطی از جوش شیرین و یک اسید مانند اسید تارتاریک است. به محض مخلوط شدن با مواد مرطوب، واکنش شروع شده و گاز دی اکسید کربن تولید می کند.
  • جوش شیرین: یک باز است و برای واکنش و تولید گاز دی اکسید کربن نیاز به یک اسید دارد.

2. طعم

  • بکینگ پودر: طعم خنثی دارد.
  • جوش شیرین: طعم تلخی دارد.

3. کاربرد

  • بکینگ پودر: بیشتر در پخت کیک و کلوچه و شیرینی ها استفاده می شود.
  • جوش شیرین: در پخت نان، کیک و کلوچه و همچنین برای تمیز کردن و رفع بو کاربرد دارد.

سوالات متداول

خیر، بکینگ پودر به خودی خود شور نیست. بکینگ پودر یک پودر شیمیایی است که برای پف کردن و سبک شدن مواد غذایی مانند کیک و کلوچه استفاده می‌شود. طعم و مزه مشخصی ندارد و به طور معمول بر طعم غذا تأثیری نمی‌گذارد.

وقتی بکینگ پودر با رطوبت ترکیب می‌شود، واکنش شیمیایی ایجاد کرده و گاز دی‌اکسید کربن تولید می‌کند. این گاز حباب‌هایی را در خمیر ایجاد می‌کند که باعث پف کردن و سبک شدن کیک می‌شوند.

بله، در برخی موارد می‌توان از بکینگ پودر به جای خمیر مایه استفاده کرد، اما این دو ماده عملکرد متفاوتی دارند و انتخاب بین این دو ماده به نوع محصول پخته شده و نتیجه‌ای که می‌خواهید برسید بستگی دارد.

سخن پایانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *