اخبار, اطلاع رسانی, وبلاگ لیاگل

عیار زعفران چیست ؟

عیار زعفران چیست ؟

عیار زعفران چیست ؟

ما در  اینجا قصد داریم به سوال عیار زعفران چیست ؟ پاسخ بدیم و بگیم عیار زعفران چگونه مشخص می

شود و بالاترین عیار زعفران رو کدام نوع دارد. 

ابتدا تعریفی از زعفران رو برای اون دسته عزیزانی که آشنایی کمتری با زعفران دارند خواهیم داد.

پس حتما تا آخر همراه ما باشید.

 

 

تعریفی از زعفران

زعفران گیاهی از تیره زنبقیان، سرده زعفران و گران‌ترین و بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است که در

آشپزی و مصارف دارویی کاربرد دارد.

Table of Contents

عیار زعفران یعنی چی؟

عیار زعفران به درجه خلوص و کیفیت آن اشاره دارد. در واقع، عیار زعفران نشان دهنده قدرت رنگ دهی و

عطر و طعم آن است. هر چه عیار زعفران بالاتر باشد، زعفران مرغوب تر و با ارزش تر خواهد بود.

در تعریفی ساده تر برای سوال عیار زعفران چیست ؟ باید گفت که عیار زعفران به قدرت رنگ‌دهی آن اشاره

دارد. زعفران با عیار بالا، رنگ قوی‌تر و بهتری به غذا می‌دهد و به همین دلیل قیمت آن نیز بالاتر است.

 

نحوه مشخص کردن عیار زعفران

نحوه مشخص کردن عیار زعفران

بعد از فهمیدن سوال عیار زعفران چیست ؟ به نحوه مشخص کردن عیار زعفران با روش های مختلف خواهیم
 
پرداخت.
 
 

1.آزمایشگاه های مخصوص

عیار زعفران به طور کلی به قدرت رنگ دهی آن اشاره دارد. برای تعیین عیار زعفران از روش های مختلفی

استفاده می شود که در پایین اشاره خواهیم کرد.

1.روش های آزمایشگاهی:

در این روش، زعفران به آزمایشگاه های مخصوص ارسال می شود و با استفاده از تجهیزات و روش های

علمی، عیار آن تعیین می شود.

1.روش اسپکتروفتومتری: 

در این روش، میزان جذب نور توسط زعفران در طول موج های مختلف اندازه گیری می شود.

2.روش کروماتوگرافی: 

در این روش، زعفران به اجزای تشکیل دهنده آن تفکیک شده و سپس مقدار هر کدام از این اجزا اندازه گیری

می شود.

3.روش تیتراسیون: 

در این روش، از مواد شیمیایی برای تعیین مقدار کروسین (عامل رنگ دهی زعفران) استفاده می شود.

2.روش های غیر آزمایشگاهی

این روش ها ساده تر و سریع تر از روش های آزمایشگاهی هستند، اما دقت آنها به اندازه روش های

آزمایشگاهی نیست.

1.مشاهده ظاهری: زعفران با عیار بالا، رشته های ضخیم تر و یکدست تر و رنگ قرمز متمایل به قهوه ای

تیره دارد.

2.آزمایش بو: زعفران با عیار بالا، عطر و طعم قوی تر و دلپذیرتری دارد.

3.آزمایش طعم: زعفران با عیار بالا، طعم تلخ تر و قوی تری دارد.

در حال حاضر، روش های آزمایشگاهی دقیق ترین روش برای تعیین عیار زعفران هستند. در ایران، عیار

زعفران توسط سازمان ملی استاندارد ایران تعیین می شود.

این سازمان، زعفران را بر اساس عیار به چهار دسته تقسیم می کند:

  • دسته A+: عیار 3 و بالاتر
  • دسته A: عیار 2.5 تا 3
  • دسته B: عیار 2 تا 2.5
  • دسته C: عیار 1.5 تا 2

عیار زعفران بر قیمت آن تاثیر می گذارد.

2.دستگاه های سنجش عیار زعفران 

این دستگاه ها با تاباندن نور به زعفران، عیار آن را به طور تقریبی تخمین می زنند.

3.روش سنتی

در این روش، از تجربه و مهارت افراد برای تعیین عیار زعفران استفاده می شود.

انواع مختلف زعفران و عیار آنها

انواع مختلف زعفران و عیار آنها

1.زعفران نگین: این نوع زعفران از مرغوب ترین نوع زعفران است و عیار آن بین 230 تا 270 واحد است.

2.زعفران سرگل: این نوع زعفران نیز از کیفیت بالایی برخوردار است و عیار آن بین 210 تا 260 واحد است.

3.زعفران پوشال: این نوع زعفران شامل کلاله و خامه زعفران است و عیار آن بین 170 تا 250 واحد است.

4.زعفران دسته یا دختر پیچ: این نوع زعفران از کیفیت پایین تری نسبت به سایر انواع زعفران دارد و عیار

آن بین 120 تا 150 واحد است.

 

 

رنگ زعفران چه رنگی است؟

رنگ زعفران به عیار و نوع آن بستگی دارد. زعفران با عیار بالا، رنگ قرمز متمایل به قهوه ای دارد. هر چه عیار
 
زعفران بالاتر باشد، رنگ آن تیره‌تر و قوی‌تر خواهد بود. همچنین زعفران با عیار بالا، رشته های ضخیم و
 
یکدستی دارد.
 
 
 

بالاترین عیار زعفران چند است؟

بالاترین عیار زعفران ۳۰۰ واحد است. زعفران با عیار ۳۰۰، زعفران نگین نامیده می شود و از مرغوب ترین نوع
 
زعفران است.
 
 
 

کدام شهر بالاترین عیار زعفران رو دارد؟

زعفران سرایان بالاترین عیار زعفران ایران را دارد. بر اساس آزمایش های انجام شده، عیار زعفران سرایان به
 

طور متوسط بین 3.2 تا 3.5 است که در مقایسه با سایر زعفران های ایران بالاترین میزان است.

 

بالا بودن عیار زعفران سرایان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک منطقه سرایان است.

 

سرایان در استان خراسان جنوبی واقع شده است و آب و هوای این منطقه گرم و خشک است.

خاک منطقه سرایان نیز از نظر مواد مغذی غنی است و این امر باعث شده است که زعفران این منطقه از

کیفیت بالایی برخوردار باشد. این نوع زعفران در بازارهای داخلی و خارجی به دلیل کیفیت بالایی که دارد، از

محبوبیت بالایی برخوردار است.

 
عوامل موثر بر عیار زعفران
 
عوامل موثر بر عیار زعفران

1.شرایط آب و هوایی: زعفران در مناطق گرم و خشک به بهترین نحو رشد می کند.

2.نوع خاک: زعفران در خاک های آهکی و با زهکشی مناسب به بهترین نحو رشد می کند.

3.زمان برداشت: زعفران باید قبل از طلوع آفتاب برداشت شود.

4.روش فرآوری: زعفران باید به طور صحیح فرآوری شود تا عیار آن حفظ شود.

 

نکاتی برای تشخیص زعفران با عیار بالا

1.رنگ: زعفران با عیار بالا، رنگ قرمز متمایل به قهوه ای تیره دارد.

2.عطر و طعم: زعفران با عیار بالا، عطر و طعم قوی و دلپذیر دارد.

3.رشته ها: زعفران با عیار بالا، رشته های ضخیم و یکدست دارد.

4.قیمت: زعفران با عیار بالا، قیمت بالاتری دارد.

 
 

سحن پایانی

ما در اینجا سعی کردیم به سوالی مانند عیار زعفران چیست ؟ و نحوه مشخص کردن عیار زعفران بپردازیم و
 
همچنین معرفی بهترین عیار زعفران که متعلق به شهر سرایان در خراسان جنوبی است بپردازیم.

امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون رو

از طریق کادر ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.

پیشنهاد ما

 
خواص ضد سرطانی زعفران
خواص ضد سرطانی زعفران

خواص ضد سرطانی زعفران خواص ضد سرطانی زعفران +اثر زعفران بر بیماری سرطان،درمان سرطان در طب سنتی به وسلیه آنتی

Read More »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *