وبلاگ لیاگل

تفاوت زعفران اصل و تقلبی

برای خرید زعفران اصل و درجه یک باید ابتدا تفاوت زعفران اصل و تقلبی را بدانید. تفاوت زعفران اصل با تقلبی در 3 بخش: 1. تشخیص زعفران اصل با ظاهر فیزیکی که خود شامل (رنگ، بو ، عطر و طعم )است. 2.تشخیص زعفران اصل با آزمایش که شامل:(آزمایش با آب سرد،آزمایش با جوش شرین و..) است. و سومین مورد تشخیص زعفران اصل به کمک دست که شامل:( لمس رشته‌های زعفران و مالیدن زعفران بین انگشتان) است. تقسیم بندی می شود. که در ادامه به توضیح کامل درباره هر بخش خواهیم پرداخت.

چرا تشخیص زعفران اصل از تقلبی مهم است؟

یکی از مشکلات در مورد تجارت و خرید و فروش زعفران، تشخیص اصل بودن آن است. مسلماً با فروش زعفران تقلبی پول زیادی به دست افراد متقلب می‌رسد. همچنین شاید برای بسیاری از خریداران دشوار باشد که بتوانند تفاوت زعفران اصل و تقلبی تشخیص دهند. هیچ‌کس دوست ندارد، بعد از پرداخت هزینه زیاد بابت خرید زعفران، متوجه شود. که سرش کلاه رفته و آنچه که خریداری کرده، زعفران تقلبی است.

تشخیص زعفران اصل

زعفران از خشک کردن کلاله‌های گل زعفران به دست می‌آید. این کلاله‌ها رنگ قرمز تیره تا نارنجی روشن دارند و حاوی ترکیبات ارزشمندی مانند کروسین (عامل رنگ‌دهی)، سافرانال (عامل عطر) و پیکروکروسین (عامل طعم) هستند. زعفران اصل دارای عطر شیرین و ملایم، طعم کمی تلخ و رنگ طلایی در آب است.

راه‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

زعفران، طلای سرخ، یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان است و متأسفانه به دلیل همین ارزش بالا، تقلب در آن بسیار رایج است. تشخیص زعفران اصل از تقلبی نیاز به دقت و توجه به چندین عامل دارد. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین روش‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی خواهیم پرداخت

تفاوت زعفران اصل و تقلبی

1. تشخیص زعفران اصل با ظاهر فیزیکی

اولین و شاید اصلی ترین روش تشخیص تفاوت زعفران اصل با تقلبی از روی ظاهر فیزیکی زعفران است. که در ادامه به بررسی چندین روش تشخیص تفاوت زعفران اصل با تقلبی خواهیم پرداخت.

1.شکل زعفران اصل

زعفران اصل کلاله هایی به طول حدود 2 تا 5 سانتی‌متر دارد که در یک انتها پهن‌تر و در انتهای دیگر باریک‌تر هستند. این  کلاله‌ها معمولاً سه قسمتی و رنگ آن‌ها قرمز تیره تا نارنجی روشن است. شکل زعفران اصلی معمولاً یکدست و طبیعی است. ولی در شکل زعفران تقلبی ممکن است کلاله‌ها کوتاه‌تر، شکسته‌تر یا رنگ شده باشد. همچنین، باید گفت که کلاله‌های زعفران تقلبی ممکن است یکنواخت نباشند و قسمت‌های مختلفی از آن رنگ‌های متفاوت داشته باشد.

2.رنگ زعفران اصلی

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در تشخیص تفاوت زعفران اصل با تقلبی رنگ زعفران است. رنگ زعفران اصلی، قرمز زرشکی تا نارنجی روشن است و رشته‌ها زعفران دارای درخشندگی طبیعی هستند. همچنین رنگ زعفران اصلی بدون لکه‌های تیره یا روشن است.

3. بو

یک مشخصه خاص زعفران اصلی بوی آن است. چرا که زعفران اصل بوی شیرین و ملایمی شبیه به عسل دارد.

4. طعم زعفران اصل

بعد از فاکتور های مانند شکل و رنگ و بو زعفران فاکتور مهم بعدی طعم زعفران است. طعم زعفران اصلی تلخ و کمی گس است و پس از جویدن، طعم شیرین آن احساس می‌شود.

آزمایش کردن، یکی از راه های تشخیص تفاوت زعفران اصل از تقلبی است

2.تشخیص زعفران اصل با آزمایش

در بالا به روش های تشخیص تفاوت زعفران اصل با تقلبی از روی ظاهر زعفران پرداختیم. اما در این قسمت قصد داریم به تشخیص زعفران اصل با آزمایش های مختلف بپردازیم.

1.آزمایش زعفران اصل در آب سرد

اولین و شاید رایج ترین روش آزمایش زعفران اصل،آزمایش در آب سرد است. برای اینکار فقط کافی است که چند رشته زعفران را در آب سرد بیندازید. خواهید دید که زعفران اصلی به تدریج رنگ زرد طلایی روشنی به آب می‌دهد و خود رشته‌ها نیز رنگ خود را حفظ می‌کنند. ولی زعفران تقلبی بلافاصله رنگ قرمز تیره زیادی به آب می‌دهد و رشته‌ها رنگ خود را از دست می‌دهند.

2. آزمایش زعفران اصل با جوش شیرین

از دیگر آزمایش های پرکاربرد، آزمایش زعفران اصل با جوش شیرین است. برای اینکار کافی است مقداری جوش شیرین را در آب حل کنید و چند رشته زعفران را به آن اضافه کنید. خواهید دید که زعفران اصلی رنگ محلول را به تدریج به زرد تغییر می‌دهد. ولی زعفران تقلبی رنگ محلول را به سمت زرشکی یا نارنجی متمایل می‌کند.

3. آزمایش زعفران اصل با آتش

یکی از آزمایش های که شاید کمتر دیده باشید. آزمایش زعفران اصل با آتش است. در این روش زعفران اصلی هنگام سوختن خاکستر سفید و کمی تلخ از خود به جا می‌گذارد. ولی زعفران تقلبی ممکن است بوی نامطبوع و دود سیاه ایجاد کند.

4. آزمایش زعفران اصل با کاغذ

ساده ترین روش آزمایش زعفران اصل، آزمایش آن با کاغذ است. در این روش زعفران اصلی رو روی کاغذ قرار می دهند. زعفران اصلی هنگام مالش روی کاغذ رنگ زرد روشنی از خود به جا می‌گذارد. ولی زعفران تقلبی ممکن است رنگ قرمز تیره یا لکه‌های رنگی روی کاغذ ایجاد کند.

5. آزمایش زعفران اصل با الکل

آزمایش زعفران اصل با الکل یکی از روش های است که شاید کمتر کسی شنیده باشد. در این روش زعفران اصل رو داخل الکل قرار می دهند. و باید بدانید که زعفران اصلی در الکل حل نمی‌شود و رشته‌ها به صورت شناور در الکل باقی می‌مانند. ولی زعفران تقلبی ممکن است در الکل حل شود یا رنگ آن را تغییر دهد.

به کمک دست میتوان زعفران اصل از تقلبی را تشخیص داد

3. تشخیص زعفران اصل به کمک دست

بعد از روش های تشخیص تفاوت زعفران اصل با تقلبی از روی ظاهر و آزمایش این بار به بررسی روش تشخیص زعفران اصل با کمک دست خواهیم پرداخت.

1. لمس رشته‌های زعفران

چند رشته زعفران را بین انگشتان خود قرار داده و آن‌ها را لمس کنید. رشته‌های زعفران اصل نرم و لطیف هستند و به راحتی خرد نمی‌شوند. اگر رشته‌ها خشک، شکننده یا دارای بافت غیر طبیعی بودند، احتمال تقلبی بودن آن‌ها وجود دارد.

2. مالیدن زعفران بین انگشتان

چند رشته زعفران را بین انگشتان خود مالیده و رنگدانه‌های آن را روی پوست خود منتقل کنید. زعفران اصل رنگ زرد یا نارنجی روشنی روی پوست شما ایجاد می‌کند. اگر رنگ ایجاد شده بسیار تیره یا غیر طبیعی بود، احتمال تقلبی بودن زعفران وجود دارد.

اهمیت خرید زعفران از لیاگل

یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاه‌های معتبر مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته‌ بندی‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.

تفاوت زعفران اصل و زعفران تقلبی

رایج‌ترین روش‌های تقلب در تولید زعفران

در بالا به طور کامل به روش های تشخیص زعفران اصل و تفاوت آن با زعفران تقلبی بپردازیم. حالا در ادامه قصد داریم به رایج ترین روش های تقلب در زعفران بپردازیم.

1. اضافه کردن رنگ‌های مصنوعی

یکی از رایج‌ترین روش‌های تقلب در زعفران، اضافه کردن رنگ‌های مصنوعی به زعفران است. این کار باعث می‌شود که زعفران تقلبی رنگ قرمز تیره و شدیدی داشته باشد و از نظر ظاهری شبیه به زعفران اصل به نظر برسد.

2. اضافه کردن گیاه گلرنگ

دومین روش تقلب در زعفران استفاده از گیاهی به نام گلرنگ است. که گلبرگ‌های آن رنگ قرمز مشابهی با زعفران دارد. برخی از افراد سودجو برای کاهش هزینه‌ها، گلبرگ‌های خشک شده گلرنگ را به زعفران اضافه می‌کنند.

3. اضافه کردن کلاله های دیگر

رایج ترین روش تقلب در زعفران علاوه بر استفاده از گیاه گلرنگ، استفاده از رشته‌های گیاهانی مانند ذرت، چغندر و حتی پارچه‌های رنگ است. که از اجزا این گیاهان برای تقلب در زعفران استفاده می‌شود.

4. اضافه کردن مواد سنگین

آخرین و خطرناک ترین روش تقلب در زعفران استفاده از مواد سنگین مانند: شن ، خاک رس، و یا حتی سرب برای افزایش وزن داخل زعفران است.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم که راه‌ها و روش‌های تشخیص زعفران اصل و تقلبی اشاره کنیم. باید گفت که تشخیص زعفران اصل از تقلبی با کمی دقت و توجه امکان‌پذیر است. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله و انجام آزمایش‌های ساده، می‌توانید از اصالت زعفرانی که خریداری می‌کنید اطمینان حاصل کنید. به یاد داشته باشید که خرید زعفران اصل، علاوه بر حفظ سلامتی شما، به کیفیت غذاهایتان نیز کمک شایانی خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *