طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران
ما در اینجا قصد داریم به طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران و توضیحاتی در این مورد بپردازیم. اینکه کلا چند
نوع ته دیگ داریم و نحوه تهیه ته دیگ زعفرانی رو خواهیم گفت پس تا اخر همراه ما باشید.
ته دیگ چیه؟
ته دیگ، یه غذای خوشمزه و فوق العاده محبوبه که به قسمتی از پلو یا چلو که به ته دیگ میچسبه و
برشته میشه گفته میشود.
باید گفت که ته دیگ به عنوان یه غذای جانبی در کنار انواع پلوها و خورشتها سرو میشه و میتونه یه
وعده غذایی کامل و مغذی باشه.
ته دیگ از برنج، سیب زمینی، نان و گاهی اوقات از ماکارونی هم تهیه میشه و طعم و مزه منحصر به فردی
داره که خیلیها عاشقش هستن.
آنچه در ادامه خواهید خواند
آموزش طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران
ته دیگ ماست و زعفران یکی از خوشمزهترین و مجلسیترین انواع ته دیگ هستش که با ماست، زعفران،
برنج و ادویه تهیه میشه. این ته دیگ طعم و مزه فوقالعادهای داره و رنگ طلایی زیبایی به پلو میبخشه.
ته دیگ ماست و زعفران رو میتونید به عنوان یه غذای جانبی در کنار انواع پلوها و خورشتها سرو کنید.
مواد لازم برای ته دیگ ماست و زعفران
- برنج: 3 پیمانه
- آب: 6 پیمانه
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: به مقدار لازم
- ماست: 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 1 عدد
- نمک: به مقدار لازم
نحوه طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران
خب حالا میخواهیم به طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران که یکی از پر طرفدار ترین ته دیگ ها در ایران است
بپردازیم.
ابتدا برنج رو بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید. سپس در یه قابلمه مناسب، آب رو به جوش بیارید.
و بعد نمک و زعفران دمکرده رو به آب جوش اضافه کنید. در آخر برنج رو از آبکش خارج کنید و به آب جوش
اضافه کنید.
بعد از اینکه جوش دوباره اومد، شعله رو کم کنید و در قابلمه رو ببندید و به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشید.
در یه کاسه، ماست، تخم مرغ و نمک رو با هم مخلوط کنید تا یکدست بشه. و مقداری از برنج رو با زعفران
دمکرده مخلوط کنید و ته قابلمه رو با اون بپوشونید. سپس مخلوط ماست و تخم مرغ رو روی ته دیگ بریزید و
به طور یکنواخت پخش کنید.
باقیمونده برنج رو روی مواد ته دیگ بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. و در قابلمه رو دوباره ببندید و به
مدت 20 تا 30 دقیقه دیگه دم بکشید.
بعد از اینکه برنج دم کشید، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و به مدت 10 دقیقه دیگه صبر کنید. سپس ته
دیگ رو به آرامی در یه دیس برگردونید و سرو کنید.
نکاتی که باید در تهیه ته دیگ ماست و زعفران در نظر گرفت
1.برای اینکه ته دیگ ماست و زعفران خوشمزهتری داشته باشید، از زعفران باکیفیت و مرغوب استفاده کنید.
2.میتونید مقداری کره یا روغن حیوانی هم به زعفران دمکرده اضافه کنید تا طعم ته دیگتون بهتر بشه.
3.برای اینکه ته دیگ ماست و زعفران ته قابلمه نچسبه، میتونید ته قابلمه رو با یه لایه نازک از سیب زمینی
ورقهای یا نان بپوشونید.
4.شعله رو در زمان پخت برنج کم کنید تا ته دیگ به طور کامل بپزد و نسوزه.
5.میتونید برای تزیین ته دیگ ماست و زعفران از زرشک، خلال بادام یا کشمش هم استفاده کنید.
ن.
دلالیل محبوبیت ته دیگ
ته دیگه چیزیه که شاید خیلیا وقتی اسمش میاد دست پاشون شل میشه چرا که از بس خوشمزه و محبوبه
تو ایران محبوبیت ته دیگ به دلایل مختلفی برمیگردد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم
1.طعم و مزه
ته دیگ طعم و مزه منحصر به فرد و خوشمزهای داره که خیلیها عاشقش هستن. برشته شدن برنج، نان یا
سیب زمینی در ته قابلمه، طعمی کاراملی و تُرد به ته دیگ میده که در هیچ غذای دیگهای پیدا نمیشه.
2.بافت
ته دیگ یه غذای ترد و خوشمزهست که بافتی متفاوتی از برنج داره. این تضاد بافتی، باعث میشه که ته
دیگ یه غذای جذاب و دلچسب بشه.
3.ارزش غذایی
ته دیگ میتونه یه غذای مغذی و کامل باشه. به خصوص ته دیگ سیب زمینی و ته دیگ برنج، به دلیل
داشتن سیب زمینی و برنج، منبع کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی هستن.
4.تنوع
ته دیگ رو میتونه با مواد مختلفی مثل نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی تهیه کرد. این تنوع باعث میشه
که ته دیگ برای همه سلیقهها جذاب باشه.
انواع ته دیگ
قبل از اینکه بخواهیم به طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران اشاره کنیم ابتدا به بررسی اینکه چند نوع ته دیگ
داریم خواهیم پرداخت.
1.ته دیگ نان
ته دیگ نان به نوعی رایجترین نوع ته دیگ هستش که با نان لواش، نان سنگک یا نان تافتون تهیه میشه.
برای تهیه ته دیگ نان، ته قابلمه رو با یه لایه نازک از نان میپوشونن و بعد برنج رو روی اون میریزن.
2.ته دیگ سیب زمینی
یکی دیگه از انواع محبوب ته دیگ هستش که با سیب زمینی ورقهای یا رنده شده تهیه میشه. برای تهیه
ته دیگ سیب زمینی، ته قابلمه رو با یه لایه از سیب زمینی میپوشونن و بعد برنج رو روی اون میریزن.
3.ته دیگ برنج
این نوع ته دیگ با برنج و زعفران و ادویه تهیه میشه. برای تهیه ته دیگ برنج، مقداری از برنج رو با زعفران و
ادویه مخلوط میکنن و ته قابلمه میریزن و بعد باقیمونده برنج رو روی اون میریزن.
4.ته دیگ ماکارونی
این نوع ته دیگ با ماکارونی پخته شده و ادویه تهیه میشه. برای تهیه ته دیگ ماکارونی، مقداری ماکارونی
رو میپزند و با ادویه مخلوط میکنند و ته قابلمه میریزن و بعد برنج رو روی اون میریز
پیشنهاد ویژه
زعفران سرگل لیاگل خاتم – 5 گرم
هل سبز- 10 گرم
ته دیگ زعفرانی
ته دیگ زعفرانی،به جرعت میشه گفت که یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع ته دیگ هستش که با
زعفران، برنج و ادویه تهیه میشه.
زعفران، طعمی خاص و دلچسب به ته دیگ میده و رنگ طلایی و زیبایی به اون میبخشه.
ته دیگ زعفرانی رو میتونید به عنوان یه غذای جانبی در کنار انواع پلوها و خورشتها سرو کنید.
فوت و فن ته دیگ زعفرانی
ته دیگ زعفرانی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع ته دیگ هستش که با زعفران، برنج و ادویه تهیه
میشه و زعفران، طعمی خاص و دلچسب به ته دیگ میده و رنگ طلایی و زیبایی به اون میبخشه.
برای اینکه ته دیگ زعفرانی خوشمزه و مجلسی داشته باشید، به نکات زیر توجه کنید:
1.برنج
از برنج ایرانی با کیفیت خوب استفاده کنید. برنج ایرانی دانهبلند و عطر و طعم بهتری نسبت به برنجهای
خارجی داره. و اینکه برنج رو قبل از پخت به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید. این کار باعث میشه که برنج
پخته شده، نرم و دوندون بشه.
2.زعفران
از زعفران باکیفیت و مرغوب استفاده کنید. زعفران تقلبی طعم و رنگ خوبی به ته دیگ نمیده پس زعفران
رو به روش اصیل دم کنید. برای دم کردن زعفران، زعفران رو به همراه مقداری آب جوش و گلاب مخلوط کنید و
به مدت 15 تا 20 دقیقه در یه ظرف در بسته قرار بدید.
ما در اینجا تشخیص زعفران اصل با آب سرد رو براتون گذاشتیم تا به راحتی بتونید زعفران اصل و تقلبی
رو از هم تشخیص بدید فقط کافیه که رو متن رنگی ضربه بزنید.
3.ادویه
از ادویههای دلخواهتون مثل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره استفاده کنید و اینکه میتونید مقداری
زرشک، خلال بادام یا کشمش هم به ته دیگ زعفرانی اضافه کنید.
نکات در مورد ته دیگه زعفرانی
1.برای اینکه ته دیگ زعفرانی ته قابلمه نچسبه، میتونید ته قابلمه رو با یه لایه نازک از سیب زمینی
ورقهای یا نان بپوشونید.
2.میتونید برای تزیین ته دیگ زعفرانی از زعفران دمکرده، زرشک، خلال بادام یا کشمش هم استفاده کنید.
3.اگر میخواید ته دیگ زعفرانی شما ضخیمتر بشه، میتونید مقداری از برنج رو جداگانه با زعفران دمکرده
مخلوط کنید و بعد از دم کشیدن برنج، اون رو روی ته دیگ بریزید و به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگه دم بکشید.
برای داشتن ته دیگی طلایی و ترد زعفرانی چه باید کرد؟
برای داشتن ته دیگی طلایی و ترد زعفرانی، چند نکته مهم وجود دارد که رعایت آنها به شما کمک میکند تا
یک ته دیگ بینظیر داشته باشید:
ابتدا انتخاب مواد مناسب که باید از ماست پرچرب ، تخم مرغ، روغن، و زعفران درجه یک استفاده کنید.
سپس باید این همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. همچنین میتوانید برای یکدست
شدن بیشتر از همزن دستی استفاده کنید.
نکته بعدی اینکه کف قابلمه را به خوبی روغن مالی کنید تا ته دیگ به کف قابلمه نچسبد و به راحتی جدا
شود. و حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد تا ته دیگ به آرامی طلایی شود و نسوزد.
و در آخر هم باید گفت که به طور معمول، ته دیگ ماست و زعفران حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز
دارد تا طلایی شود.
سوالات متداول
بهترین قابلمه برای تهیه ته دیگ زعفرانی، قابلمه چدنی است. اما اگر قابلمه چدنی ندارید، میتوانید از قابلمههای استیل ضدزنگ با کف
ضخیم نیز استفاده کنید.
بله، میتوانید از ماست چکیده به جای ماست معمولی برای تهیه ته دیگ زعفرانی استفاده کنید. ماست چکیده به دلیل غلظت بیشتر و
رطوبت کمتر نسبت به ماست معمولی، ته دیگی تردتر و طلاییتر ایجاد میکند.
سخن پایانی
ما در اینجا سعی کردیم که به طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران و اینکه کلا چند نوع ته دیگ داریم و دلیل
محبوبیت ته دیگ بین ایرانی چیه پرداختیم.
امیدوارم که این مطالب براتون مفیده بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون
رو از قسمت ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.