در این مقاله قصد داریم به آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی بپردازیم. شله زرد، این دسر سنتی و محبوب ایرانی، نه تنها در مناسبتهای مذهبی و نذری، بلکه به عنوان یک میان وعده دلچسب در هر فصلی از سال طرفداران بیشماری دارد. عطر بینظیر زعفران و هل در کنار بافت نرم و لطیف برنج، هر ذائقهای را به وجد میآورد. اما راز یک شله زرد فراموشنشدنی چیست؟ استفاده از روغن حیوانی کرمانشاهی اصیل! در این مقاله، به روش تهیه شله زرد خوشمزه و جاافتاده با تاکید بر استفاده از این روغن باارزش میپردازیم.
شله زرد چیست؟
آنچه در ادامه خواهید خواند
مواد لازم طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر
- برنج نیمدانه یا تمام دانه ایرانی: 1 پیمانه (حدود 200 گرم)
- شکر: 2 پیمانه (حدود 400 گرم)
- آب: 6 تا 8 پیمانه (بسته به نوع برنج)
- زعفران دمکرده غلیظ: 1/4 پیمانه
- گلاب: 1/2 پیمانه
- خلال بادام: 1/2 پیمانه
- هل: 1/2 قاشق چایخوری پودر شده یا 3-4 عدد هل درسته
- روغن حیوانی کرمانشاهی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری (برای تعدیل طعم شیرینی)
- دارچین و خلال پسته برای تزیین
برای شروع دستور پخت و آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی برای 4 نفر، به مواد اولیه در بالا نیاز دارید.
کالری یک قاشق شله زرد چقدر است؟
چطوری شله زرد درست کنیم؟
شله زرد چطوری درست میشه؟ در این قسمت به آموزش طرز تهیه و دستور پخت شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی به صورت مرحله به مرحله می پردازیم.
1.آمادهسازی برنج
در آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی ابتدا برنج را از 4-5 ساعت قبل یا حتی شب قبل بشویید. و با مقداری آب خیس کنید. این کار به پخت بهتر و سریع تر برنج کمک میکند.
2.پخت اولیه برنج
در مرحله بعدی آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی برنج خیسخورده را با 6 پیمانه آب در قابلمه ای مناسب (بهتر است قابلمه نچسب باشد) روی حرارت زیاد قرار دهید. اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید. کف روی برنج را بگیرید و دور بریزید.
3.پخت کامل برنج
این مرحله حرارت را بسیار ملایم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی بپزد و نرم شود. مهم است که در این مرحله، برنج کاملاً له شده و شکفته شود. اگر لازم بود، کمکم آب جوش اضافه کنید تا برنج کاملاً بپزد. هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد. صبوری در این مرحله، به قوام و بافت نهایی شله زرد کمک میکند.
4.اضافه کردن شکر و نمک
در آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی وقتی برنج کاملاً پخت و له شد. شکر و نوک قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید. شوری شله زرد را چگونه بگیریم؟ اضافه کردن مقدار کمی نمک در این مرحله، باعث میشود طعم شیرینی شله زرد دلچسب تر و تعدیل شود. بعد از اضافه کردن شکر، مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. در این مرحله، شله زرد کمی رقیقتر میشود که طبیعی است.
5.افزودن عطر و طعم
حالا نوبت اضافه کردن زعفران دمکرده غلیظ و هل است. پودر هل را به همراه زعفران اضافه کنید. و خوب هم بزنید تا رنگ و عطر زعفران به تمام شله زرد منتقل شود. پیشنهاد ما مطالعه مقاله چگونه زعفران دم کنیم است.
6.زمان اضافه کردن خلال بادام و گلاب
آخرین مرحله آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی خلال بادام (که از قبل کمی خیس کردهاید) را به همراه گلاب به شله زرد اضافه کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه دیگر اجازه دهید شله زرد با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
روغن شله زرد را کی بریزیم؟
یکی از سوالات کلیدی در آموزش طرز تهیه و درست کردن شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی، زمان اضافه کردن روغن است. بهترین زمان برای اضافه کردن روغن حیوانی کرمانشاهی، در مراحل پایانی پخت است. مقدار روغن برای شله زرد بستگی به ذائقه شما دارد، اما برای 4 نفر، 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن حیوانی کرمانشاهی کافی است.
اضافه کردن روغن در این مرحله، علاوه بر عطر فوق العاده، باعث براق شدن و لطافت بیشتر شله زرد میشود. روغن حیوانی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً جذب شله زرد شود. اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه دیگر شله زرد با حرارت بسیار کم بجوشد تا روغن به خورد آن برود و شله زرد به قوام و غلظت مطلوب برسد.
فوت و فن های طرز تهیه شله زرد
روش سفت شدن شله زرد؟
اهمیت خرید زعفران از لیاگل
یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاههای معتبر مورد آزمایش قرار میگیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته بندیهای مختلفی عرضه میشوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.
آیا میتوان شله زرد را فریز کرد؟
بعد از فهمیدن کامل آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی باید گفت بله، میتوان شله زرد را فریز کرد، اما باید در نظر داشت که پس از یخ زدایی، ممکن است بافت آن کمی تغییر کرده و مقداری شلتر شود. برای فریز کردن صحیح شله زرد، ابتدا بگذارید کاملاً خنک شود. سپس آن را در ظروف دربسته و مناسب فریزر بریزید و مقداری فضای خالی در بالای ظرف بگذارید تا هنگام یخ زدن، شله زله زرد جای کافی برای افزایش حجم داشته باشد. همچنین شله زرد فریز شده را میتوان معمولاً تا ۲ تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد.
شوری شله زرد را چگونه بگیریم؟
سخن پایانی
ما در اینجا سعی کردیم که به طور کامل به آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی بپردازیم. تا شما عزیزان به راحتی بتونید این خوشمزه دوست داشتنی رو تو خونه درست کنید و میل کنید. امیدوارم که این مطالب براتون مفیده بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال درباره آموزش طرز تهیه شله زرد می تونید اون رو از قسمت ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.