اخبار, وبلاگ لیاگل

آموزش طرز تهیه شله زرد

آموزش شله زرد

آموزش طرز تهیه شله زرد

خب در این نوشته میخوایم آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی برای ۴ نفر برای تون

بگیم. اول از همه همه ما احتمالا یکبار شله زرد خوردیم یا حداقل دیدیم که به عنوان نذری بهمون بدن.

یا شاهده پخش کردن اون بودیم.

 

 

درباره شله زرد 

باید گفت که  شله زرد، یک دسر خوشمزه و سنتی ایرانی است که با برنج، زعفران، شکر و گلاب تهیه

می‌شود. این دسر به دلیل رنگ زرد زیبای خود که از زعفران می‌گیرد، به شله زرد معروف شده است. شله

زرد به طور معمول در ماه رمضان برای افطار سرو می‌شود، اما در سایر مناسبت‌ها نیز پخته و میل می‌شود.

ما در اینجا قراره به طرز تهیه شله زرد با روغن کرمانشاهی بپردازیم پس تا آخر همراه ما باشید.

 

 

مواد مغذی شله زرد

شله زرد منبع خوبی از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی است. برنج، ماده اصلی شله

زرد، منبع خوبی از کربوهیدرات است که به شما انرژی می‌دهد. زعفران، ادویه اصلی شله زرد، سرشار از

آنتی‌اکسیدان است که به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب کمک می‌کند. شکر، یکی دیگر از مواد

اصلی شله زرد، منبع خوبی از انرژی است. گلاب، طعم دهنده شله زرد، به هضم غذا کمک می‌کند.

 

لیست مواد اولیه شله زرد

لیست مواد اولیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد آسان است و مواد لازم برای آن به راحتی در دسترس است. ما در اینجا لیست مواد اولیه

شله زرد برای 4 نفر رو اختیار شما قرار دادیم.

 

  1.    برنج خیس کرده                                          2 لیوان 
  2.     زعفران                                                   ۲ قاشق غذاخوری
  3.     گلاب                                                         نصف لیوان
  4.    شکر                                                          ۴ لیوان
  5.     کره                                                            ۱۰۰ گرم
  6.    خلال پسته یا باداوم                                   به مقدار لازم
  7.   روغن                                                      1 قاشق غذاخوری

 

نکته : اگه یک لیوان برای برنج به عنوان مثال پیمانه میگیرد. از اون سایز پیمانه برای بقیه هم استفاده کنید.

 

نحوه درست کردن شله زرد

نحوه درست کردن شله زرد

ما به شما آموزش طرز تهیه شله زرد رو تو چند مرحله خواهیم گفت تا بدونید چقدر راحت میشه شله زرد

خوشمزه رو درست کرد.

 

آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی

مرحله اول:برنج

از شب قبل ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم.و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با

دست برنج ها را زیر و رو می کنیم. و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را

مجددا انجام می دهیم. و میزاریم به مدت 12 ساعت خیس بخورد.

 

 

نکته : برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد.

و برنج معمولی کاملا برعکس می باشد. یعنی ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج  زمان

لازم است.

 

آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی

مرحله دوم:اضافه کردن مواد به برنج

زمانی که برنج شفته شد یا احساس کردید. وا رفته است وقت ان است که شکر را به برنج اضافه کنید.

اگر در مرحله اولیه هم حس کردید برنج وا رفته است. اصلا نگران نباشید چون شکر باعث دوباره رقیق و

سفت شدن اون میشه. پس با خیال راحت ب کارتون ادامه بدید و به هیچ عنوان به برنج اب اضافه نکنید.

حدود 15 دقیقه برنج رو هم بزنید تا برنج ته نگیرد.

 

 

مرحله سوم:دم کردن زعفران

مرحله دم کردن زعفران است. در این مرحله  ۲ قاشق غذاخوری زعفران رو ساییده و با یخ یا اب جوش دم

میکنید. وقتی زعفران کامل دم کشید. اون رو به برنج اضافه می کنید. و هم میزنیم تا شله زرد کامل رنگ

بگیرد.

آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی

 

باید به این نکته توجه کنید که مقدار زعفران باید به گونه ای باشد که شله زرد رنگ زرد به خودش بگیرد.

 

آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی

 

مرحله چهارم:اضافه کردن خلال بادام یا پسته

در این مرحله وقت اضافه کردن خلال بادام یا پسته اس همراه با گلاب است.

خب ما اگر خلال بادام در نظر بگیریم ابتدا خلال بادام داخل یک کاسه گلاب  میریزیم.اجازه می دهیم تا 30

دقیقه خیس بخورد. و راحت پوست قهوه ای رنگ ان از اون جدا شود. مقداری از خلال رو برای تازیین کرد روی

شله زرد کنار میزاریم.

حالا مخلوط گلاب و خلال رو به برنج اضافه می کنیم. و حدود 10 دقیقه اجازه می دهیم تا با بقیه مواد به

پخت برسد.

 

 

روغن حیوانی کرمانشاهی

 

مرحله پنجم:اضافه کردن روغن حیوانی

در این مرحله بعد از اضافه کردن بادام و گلاب و زعفران به برنج به مرحله اضافه کردن کره و روغن می رسیم.

خب ابتدا کره رو که به دمای محیط رسیده رو به شله زرد اضافه می کنیم و هم میزنیم.

سپس برای اینکه شله زرد شفاف تر شود به مقداری که در بالا گفته شد. از روغن حیوانی کرمانشاهی

اضافه کنید.

 

بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد، حرارت را خاموش کنید. و در ظرف را بگذارید تا کاملا دم

بکشد.

 

آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی

مرحله اخر: سرو شله زرد

پس از مطمن شدن از پخته شدن شله زرد اون در ظرف مناسبی سرور کنید.

و بگذارید کمی سرد شود.سپس به دلخواه با موادی که دارید مانند خلال پسته یا بادام یا دارچین تزیین کنید.

و با خیال راحت و اسوده اون رو نوش جان کنید.یا به دوستان خود هدیه بدین.

 

 

نکات مهم در تهیه شله زرد

 

یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است. که وقتی شله زرد را در یخچال

قرار می دهیم. مانند فرنی آب می اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد.

دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است. پس از اینکه شله زرد به طور کامل

اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم . و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت

ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.

 

 

 

زمان مورد نیاز برای تهیه شله زرد

زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد و شله زرد را می توانید به عنوان دسر یا میان وعده میل

کنید همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.

 

 

فواید شله زرد

بعد از اینکه به آموزش طرز تهیه شله زرد اونم با روغن حیوانی کرمانشاهی پرداختیم حالا میخواهیم به فواید

شله زرد برای سلامتی دارد، اشاره کنیم.

 

1.تقویت سیستم ایمنی بدن

آنتی‌ اکسیدان‌های موجود در زعفران به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

2.بهبود عملکرد مغز

زعفران موجود در شله زرد به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک می‌کند.

3.کاهش اضطراب و افسردگی

زعفران موجود در شله زرد به کاهش اضطراب و افسردگی کمک می‌کند.

 

 

سخن پایانی

ما در اینجا سعی کردیم که به طور کامل به آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی بپردازیم

تا شما عزیزان به راحتی بتونید این خوشمزه دوست داشتنی رو تو خونه درست کنید و میل کنید.

امیدوارم که این مطالب براتون مفیده بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون

رو از قسمت ارسال نظرات در پایین با ما در میان بگذارید.

پیشنهاد ما

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *