باید گفت که یکی از انواع مدل های مختلف زعفران ایرانی «پودر زعفران» است. شاید برایتان سوال باشد که اصلا پودر زعفران چیست؟ در واقعه پودر زعفران محصولی است که از آسیاب کردن کلالههای خشک شده گل زعفران به دست میآید. کلاله ها بخش قرمز رنگ و باریک گل زعفران هستند که حاوی ترکیبات ارزشمند و رنگدانههای طبیعی هستند. از پودر زعفران به دلیل رنگ زیبا، عطر دلنشین و طعم تلخ و گس، در آشپزی، آرایشی و بهداشتی کاربردهای فراوانی دارد. حالا در ادامه اگر میخواهید اطلاعاتی درباره انواع پودر زعفران ، نحوه تشخیص پودر زعفران اصل و طرز استفاده از پودر زعفران، مضرات پودر زعفران ، آیا پودر زعفران ضرر دارد، پودر زعفران برای چی خوبه! به دست آورید، با ما در این مطلب همراه باشید.
پودر زعفران چیست؟
به طور کلی پودر زعفران از خشک و آسیاب کردن زعفران به دست میآید. پودر زعفران دارای همان عطر، طعم قوی و رنگدهی بالای زعفران اصلی است. و به دلیل سهولت استفاده و حل شدن سریعتر در مایعات، در آشپزی و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد. در ادامه به تشخیص پودر زعفران اصل و راهای طرز استفاده از پودر زعفران می پردازیم.
آنچه در ادامه خواهید خواند
چرا از پودر زعفران استفاده کنیم؟
ابتدا باید گفت که برخلاف خود زعفران که نیاز به دم کردن دارد. پودر زعفران به راحتی در غذا ها مخلوط میشود. و پودر زعفران به دلیل سطح تماس بیشتری که با غذا دارد، رنگدهی بهتری نسبت به زعفران دارد. همچنین از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفهتر از خرید زعفران است، در حالی که فواید و خواص زعفران را برای سلامتی دارد.
ترکیبات پودر زعفران
ترکیبات اصلی پودر زعفران شامل کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است. که مسئول خواص حسی و بسیاری از فواید سلامتی آن هستند. علاوه بر این ترکیبات فعال، پودر زعفران حاوی مقادیری مواد معدنی نظیر منگنز، آهن، مس، روی و سلنیوم، ویتامینها نیز میباشد.
انواع پودر زعفران
همینجوری که در بالا اشاره کردیم پودر زعفران چیست اشاره کردیم. باید گفت پودر زعفران در واقعه یکی انواع زعفران است و یکی از اقلام صادراتی مهم صنعت زعفران ایران است که در استاندارد ملی ایران و استاندارد بین المللی ایزو، هم به رسمیت شناخته شده. و جزو ۳ دسته بندی اصلی زعفران می باشد. انواع پودر زعفران شامل: پودر زعفران سرگل، پودر زعفران دسته و پودر زعفران پوشال می باشد. پیشنهاد ما مطالعه مقاله گرانترین ادویه دنیا بعد از زعفران است.
زعفران لیاگل- 1گرم
از پودر زعفران چطور استفاده کنیم؟
بعد از توضیح کامل درباره پودر زعفران چیست؟ حالا بهتره که بدونید پودر زعفران به دلیل عطر، طعم و رنگدهی قوی و دلپذیر خود، کاربرد گستردهای در آشپزی و صنایع غذایی دارد. از پودر زعفران برای رنگین کردن و طعم دادن به انواع غذا های ایرانی مانند برنج، خورشها و ته چینها، و همچنین در تهیه انواع دسرها، شلهزرد، حلوا، کیک و شیرینیجات استفاده میشود. علاوه بر مصارف خانگی، پودر زعفران به صورت صنعتی نیز در تولید محصولات مختلف خوراکی مانند سوهان، بستنی، نوشیدنیها و فرآوردههای لبنی به کار میرود و به بهبود ظاهر و مزه آنها کمک میکند. پیشنهاد ما مطاله مقاله چگونگی نحوه استفاده زعفران در غذا است.
فرق رنگ زعفران با پودر زعفران چیست؟
رنگ زعفران و پودر زعفران دو اصطلاحی هستند که در بازار ادویه جات به اشتباه به جای هم استفاده میشوند و باعث سردرگمی مصرفکنندگان میشوند. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید، لازم است تفاوت بین این دو را بدانید. همینجوری که در توضیحات بالا در مورد پودر زعفران چیست گفتیم پودر زعفران در واقع همان کلاله خشک شده گل زعفران است که به صورت پودر شده در میآید. ولی رنگ زعفران یک رنگ خوراکی است که از زعفران به دست میآید اما به صورت خالص نیست. این رنگ میتواند از عصاره زعفران، رنگدانه های طبیعی دیگر یا حتی رنگهای مصنوعی تهیه شود.
طرز استفاده از پودر زعفران
اگر برای شما هم سواله که چگونه پودر زعفران را دم کنیم! برای پاسخ به این سوال روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی روش ها و طرز استفاده از پودر زعفران برای دم کردن میپردازیم. پیشنهاد ما مطالعه مقاله در کدام نوع زعفران تقلب وجود ندارد است.
1.دم کردن در آب گرم
در طرز استفاده از پودر زعفران و دم کردن آن با آب گرم ابتدا مقداری آب گرم (نه جوش) را در یک ظرف کوچک بریزید. سپس مقدار کمی پودر زعفران را به آب اضافه کرده و به مدت 15-20 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد همچنین برای رنگدهی بهتر، میتوانید ظرف را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید.
2.دم کردن در آب یخ
در روش بعدی یعنی طرز استفاده از پودر زعفران و دم کردن آن با یخ ابتدا پودر زعفران را در آب یخ بریزید. و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید تا دم بکشد. حالا پودر زعفران شما برای استفاده آماده اس همچنین باید گفت این روش برای دسرها مناسب است.
3.دم کردن با شیر
آخرین روش در طرز استفاده از پودر زعفران دم کردن آن با استفاده از شیر است. در این روش پودر زعفران را در شیر گرم حل کنید تا رنگ و عطر شیر به زعفران آغشته شود. حالا پودر زعفران شما برای تهیه دسرها و نوشیدنیهای گرم آماده اس.
تشخیص پودر زعفران اصل
بعد از پودر زعفران چیست؟ تشخیص پودر زعفران اصل از تقلبی به دلیل ارزش بالای این ادویه بسیار مهم است. افراد سودجو با افزودن رنگ های مصنوعی، گیاهان دیگر و حتی مواد شیمیایی به زعفران، سعی در تقلب دارند. برای تشخیص پودر زعفران اصل از تقلبی، باید پنج مشخصه اصلی: رنگ، نالخالصی، بافت،بو و طعم را در نظر بگیرید. حالا ما در ادامه به چندین روش و تست برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی می پردازیم.
1.تست پودر زعفران با آب
ابتدا مقداری از پودر زعفران را در آب گرم حل کنید. اگر آب به سرعت به رنگ قرمز تند و یکنواخت درآید و بوی زعفران را به خود بگیرد، احتمال اصل بودن آن زیاد است.
2.تست پودر زعفران با کاغذ
در این روش تست ابتدا مقداری از پودر زعفران را روی یک کاغذ سفید بپاشید. اگر لکه ایجاد شده به سرعت پخش شود و رنگ آن قرمز تند باشد، پودر زعفران اصل است.
3.تست پودر زعفران پارچه سفید
در این روش هم مقدار کمی از پودر زعفران را روی یک پارچه سفید بمالید. اگر رنگ پارچه به سرعت به قرمز تند تغییر کند و پس از شستشو با آب گرم رنگ آن ثابت بماند، پودر زعفران اصل است.
خواص پودر زعفران چیست؟
پودر زعفران، که از آسیاب کردن رشته های زعفران اصل به دست میآید. خواص فراوانی مشابه خود زعفران دارد. خواص پودر زعفران شامل اثرات آنتیاکسیدانی قوی برای مقابله با رادیکال های آزاد، بهبود و کاهش علائم افسردگی و اضطراب، تقویت حافظه و عملکرد شناختی، کمک به سلامت قلب و عروق از طریق کاهش فشار و چربی خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت بینایی، و دارا بودن خواص ضدالتهابی و پتانسیل ضد سرطانی میشود. همچنین، مصرف پودر زعفران اصل میتواند به افزایش نشاط و انرژی، بهبود کیفیت خواب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
آیا پودر زعفران ضرر دارد؟
طرز نگهداری پودر زعفران
برای حفظ عطر، طعم و کیفیت پودر زعفران، نگهداری صحیح آن بسیار مهم است. بهترین روش طرز نگهداری پودر زعفران این است که آن را در ظروف دربسته و غیرقابل نفوذ هوا و رطوبت، ترجیحاً از جنس شیشه تیره یا فلز، و دور از نور مستقیم خورشید، گرما و رطوبت نگهداری کنید. قرار دادن ظرف در یک مکان خنک و تاریک مانند کابینت آشپزخانه که نزدیک اجاق گاز یا منابع گرما نباشد، به حفظ تازگی آن کمک میکند. پیشنهاد ما مطالعه مقاله زعفران رو کجا نگهداری کنیم است.
اهمیت خرید زعفران از لیاگل
یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاههای معتبر مورد آزمایش قرار میگیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته بندیهای مختلفی عرضه میشوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.
نکات مهم در خرید پودر زعفران
برای خرید پودر زعفران با کیفیت و تشخیص پودر زعفران اصل از تقلبی باید، به چند نکته ضروری توجه کرد. اولاً، از خرید پودر های زعفران با قیمت های بسیار پایین تر از حد معمول خودداری کنید. چرا که این پودر زعفران ها تقلبی هستند. ثانیاً، پودر زعفران اصل باید دارای عطر قوی و طعم کمی تلخ باشد. و پودر زعفران تقلبی بوی ضعیف یا طعم شیرینی دارد. همچنین، هنگام حل کردن مقدار کمی از پودر زعفران اصل در آب سرد، پودر زعفران اصل به تدریج رنگ زرد مایل به نارنجی آزاد میکند. در حالی که پودر زعفران تقلبی به سرعت رنگ قرمز پررنگ پس داده و ممکن است ذراتشان بیرنگ شوند.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم به پودر زعفران چیست! و اینکه طرز استفاده از پودر زعفران، راهای تشخیص پودر زعفران اصل از تقلبی و اینکه پودر زعفران چه عوراض و خواصی دارد به طور کامل بپردازیم. امیدوارم که این مطالب براتون مفیده بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال درباره پودر زعفران چیست می تونید اون رو با ما کادر پایین در قسمت ارسال نظرات در میان بگذارید.