بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟
شاید اولین سوال به محض رسیدن به کرمانشاه این باشه که بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ چرا که
مردم وقتی به یک شهر سفر میکنند دوست دارند از سوغاتی اون شهر استفاده کنند.
تعیین بهترین نان برنجی به سلیقه شما بستگی داره، چون نان برنجی با طعم و مزههای مختلفی در
شهرهای مختلف ایران، به خصوص در کرمانشاه، یزد و کاشان تولید میشه.
کرمانشاه هم جز یکی از شهر ها که پر از شیرینی و غذا های خوشمزه اس و تجربه اون برای مسافرانی که
به شهر کرمانشاه سفر میکنند لذت بخشه.
ما در این بخش به شما خواهیم گفت که بهترین نان برنجی رو از کجا خرید کنید چه در صورتی که در شهر
کرمانشاه باشید چه درصورتی که تو شهر خودتون باشید پس تا اخر همراه ما باشید.
آنچه در ادامه خواهید خواند
نان برنجی چیه؟
نان برنجی یه شیرینی سنتی ایرانی هستش که اصالتاً به شهر کرمانشاه برمیگرده. این شیرینی خوشمزه
از آرد برنج، آرد گندم، پودر قند، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و زعفران تهیه میشه.
نان برنجی در طعمها و شکلهای مختلفی تهیه میشه، اما رایجترین نوع اون نان برنجی ساده هستش که
شکل گرد یا بیضی داره و روش با پودر پسته یا خرفه تزیین میشه.
نان برنجی یه شیرینی خوشمزه و پرطرفداره که در مناسبتهای مختلفی مثل عید نوروز، یلدا و شب چله
سرو میشه. این شیرینی رو به عنوان عصرانه یا همراه با چای هم میتونید میل کنید.
ما به شما کمک خواهیم کرد تا سوال بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ رو پاسخ دهیم.
تاریخچه نان برنجی
اگه بخواهیم از تاریخچه نان برنجی بگوییم تاریخچه نان برنجی به دوران باستان ایران برمیگرده. شواهدی
وجود داره که نشون میده این شیرینی خوشمزه از دوره هخامنشیان در ایران مصرف میشده است.
اما شهرت نان برنجی به عنوان سوغات کرمانشاه، به دوره قاجار برمیگرده. در این دوره، کرمانشاه به عنوان
یکی از مهمترین مراکز تجاری ایران شناخته میشد و مسافران و زائران زیادی از این شهر عبور میکردن.
نان برنجی به خاطر ماندگاری بالا و ارزش غذایی خوبش، یه خوراکی ایدهآل برای مسافران بود. به همین
دلیل، قنادان کرمانشاهی شروع به پخت نان برنجی در مقیاس وسیع کردن و این شیرینی به عنوان سوغات
این شهر به شهرت رسید.
چند نکته جالب در مورد تاریخچه نان برنجی
قبل از اینکه به سوال بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ پاسخ بدیم به برخی از نکات جالب در مورد تاریخچه
نان برنجی خواهیم پرداخت.
1.نان برنجی در ابتدا یه غذای اشرافی بود و فقط در دربار پادشاهان و ثروتمندان سرو میشد.
2.در دوره صفویه، دستور پخت نان برنجی به سایر نقاط ایران هم برده شد و این شیرینی در شهرهای
مختلف ایران رواج پیدا کرد.
3.در دوره قاجار، نان برنجی به عنوان سوغات کرمانشاه به شهرت جهانی رسید و به کشورهای مختلف صادر
میشد.
ویژگی های نان برنجی کرمانشاه
برخی از ویژگیهای نان برنجی عبارتند از:
1.طعم و مزه دلچسب:
نان برنجی طعمی شیرین و ملایم داره که به خاطر وجود زعفران و هل در ترکیباتش، یه عطر و بوی خاص و
دلنشین هم داره.
2.بافت ترد:
نان برنجی بافتی ترد و شکننده داره که به راحتی در دهان آب میشه.
3.ارزش غذایی:
نان برنجی منبع خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و فیبر هستش.
4.ماندگاری بالا:
نان برنجی ماندگاری بالایی داره و میتونید برای مدت طولانی از اون نگهداری کنید.
نان برنجی سوغات کدام شهره؟
باید گفت که نان برنجی سوغات اصلی و مشهورترین شیرینی کرمانشاه هستش. این شیرینی قدمت
دیرینهای در این شهر داره و به عنوان یکی از میراث ناملموس ملی ایران هم به ثبت رسیده.
امروزه، علاوه بر کرمانشاه، نان برنجی در شهرهای دیگه ایران مثل یزد، کاشان، تبریز و اصفهان هم تولید
میشه. با این حال، نان برنجی کرمانشاه به خاطر کیفیت و طعم منحصر به فردش، همچنان به عنوان بهترین
نان برنجی ایران شناخته میشه.
بهترین نان برنجی رو کجا درست میکنند؟
اینکه بهترین نان برنجی کجا درست میشه، به سلیقهی شما بستگی داره، چون نان برنجی با طعم و
مزههای مختلفی در شهرهای مختلف ایران، به خصوص در کرمانشاه، یزد و کاشان تولید میشه.
هر شهر، یه سری از برندها و شیرینیپزیهای خاص خودش رو داره که به خاطر کیفیت و طعم منحصر به
فرد نان برنجیهاشون معروفن.
بهترین نان برنجی رو از کجا باید تهیه کنیم؟
برای جواب به سوال بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ دو راه وجود دارد.
1.خرید حضوری نان برنجی
اگر شما قصد سفر به کرمانشاه رو دارید می تونید بهترین نان برنجی کرمانشاهی رو از بازار سنتی این شهر
که در مرکز شهر قرار داره تهیه کنید.
در بازار سنتی کرمانشاه شما می تونید پخت نان برنجی کرمانشاهی رو به صورت زنده با برند های مختلف
مشاهده کنید و داغ داغ خرید کنید.
2. خرید آنلاین نان برنجی
اما اگر در شهر دیگر ایران تشیف دارید و براتون سوال که بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ باید بهتون بگیم
که فروشگاه اینترنتی لیاگل بهترین نان برنجی کرمانشاهی رو با برند های مختلف در اختیار شما قرار خواهد
داد تا شما از هر شهر ایران که باشید بتونید بهترین نان برنجی کرمانشاه رو خرید کنید.
نان برنجی زعفرانی
خواص نان برنجی
نان برنجی، یه شیرینی سنتی ایرانی خوشمزه و پرطرفداره که علاوه بر طعم دلچسب، خواص و فواید زیادی
هم برای سلامتی داره که در ادامه به بخشی ازین خواص اشاره خواهیم کرد.
مهمترین خواص نان برنجی
برخی از مهمترین خواص نان برنجی عبارتند از:
1.منبع انرژی:
نان برنجی به خاطر داشتن کربوهیدرات، میتونه یه منبع خوب انرژی برای بدن باشه. کربوهیدراتها به
عنوان سوخت اصلی بدن عمل میکنن و برای انجام فعالیتهای مختلف ضروری هستن.
2.تقویت سیستم ایمنی:
نان برنجی به خاطر داشتن ویتامینهای گروه B، میتونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنه.
ویتامینهای گروه B نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارن و به بدن در مقابله با بیماریها کمک
میکنن.
3.بهبود عملکرد مغز:
نان برنجی به خاطر داشتن اسید چرب امگا 3، میتونه به بهبود عملکرد مغز کمک کنه. اسید چرب امگا 3
برای عملکرد درست مغز و حافظه ضروری هستش.
4.تنظیم قند خون:
نان برنجی به خاطر داشتن فیبر، میتونه به تنظیم قند خون کمک کنه. فیبر سرعت جذب قند خون رو در بدن
کاهش میده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکنه.
5.کاهش کلسترول:
نان برنجی به خاطر داشتن اسید چرب امگا 3، میتونه به کاهش کلسترول خون کمک کنه. اسید چرب امگا
3 کلسترول بد (LDL) خون رو کاهش میده و کلسترول خوب (HDL) خون رو افزایش میده.
6.تقویت سیستم گوارش:
نان برنجی به خاطر داشتن فیبر، میتونه به تقویت سیستم گوارش کمک کنه. فیبر به حرکت بهتر غذا در
رودهها کمک میکنه و از یبوست جلوگیری میکنه.
7.سلامت پوست و مو:
نان برنجی به خاطر داشتن ویتامین E، میتونه به سلامت پوست و مو کمک کنه. ویتامین E یه آنتیاکسیدان
قوی هستش که از سلولهای پوست و مو در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنه.
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با روغن حیوانی
این شیرینی ترد و خوشمزه با عطر و طعم زعفران و هل، یه سوغات عالی و یه خوراکی دلچسب برای
عصرونه یا همراه با چای هستش. بعد از اینکه اطلاعاتی درباره اینکه بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟
بدست آوردیم حالا قصد داریم تا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه رو به شما بگوییم.
در اینجا، طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با روغن حیوانی رو به شما آموزش میدم:
مواد لازم:
- آرد برنج: 250 گرم
- روغن حیوانی: 125 گرم
- پودر قند: 125 گرم
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- هل: 1 قاشق چایخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- تخم خرفه یا کنجد: برای تزیین (اختیاری)
طرز تهیه:
ابتدا روغن حیوانی رو به دمای محیط برسونید تا نرم بشه سپس داخل یه کاسه بزرگ، روغن حیوانی و پودر
قند رو با هم مخلوط کنید و با همزن برقی به مدت 5 تا 7 دقیقه هم بزنید تا یه مخلوط صاف و کرم رنگ به
دست بیاد.
بعد از این کار زرده تخم مرغ رو به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه و گلاب و
زعفران دم کرده رو به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
بعد از انجام مراحل بالا آرد برنج، هل و نمک رو با هم الک کنید و کم کم به مخلوط مواد خیس اضافه کنید و با
قاشق یا لیسک هم بزنید تا خمیر لطیفی به دست بیاد و خمیر رو به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت داخل
یخچال بذارید تا استراحت کنه.
در آخر هم فر رو با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کنید و از خمیر به اندازه یه گردو بردارید و با دست بهش
شکل بدید. اگر دوست دارید، روی نان برنجیها رو با تخم خرفه یا کنجد تزیین کنید سپس نان برنجیها رو با
فاصله داخل سینی فر بچینید و سینی فر رو به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر بذارید تا نان برنجیها بپزند.
بعد از پخت، نان برنجیها رو از فر خارج کنید و بذارید خنک بشن.
نکاتی در طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی
برای طعم بهتر، از زعفران و هل مرغوب استفاده کنید. یا اینکه میتونید به جای گلاب، از 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو یا آب پرتقال هم استفاده کنید.
اگر خمیر خیلی سفت بود، یه قاشق چایخوری گلاب یا آب بهش اضافه کنید و اگر خمیر خیلی شل بود، یه
قاشق غذاخوری آرد برنج بهش اضافه کنید.
کالری نان برنجی کرمانشاه
تعیین کالری نان برنجی کرمانشاه به طور دقیق به نوع نان برنجی، مواد اولیه به کار رفته و روش پخت آن
بستگی داره.
اما به طور کلی، هر 100 گرم نان برنجی کرمانشاه حدود 450 تا 500 کالری داره.
عوامل تاثیر گذار در کالری نان برنجی
عوامل مختلفی میتونن بر کالری نان برنجی تاثیر بذارن، از جمله:
1.نوع آرد:
استفاده از آرد سبوسدار به جای آرد سفید، میتونه کالری نان برنجی رو افزایش بده.
2.میزان روغن:
استفاده از روغن حیوانی به جای روغن گیاهی، میتونه کالری نان برنجی رو افزایش بده.
3.نوع شیرینکننده:
استفاده از عسل یا شیره خرما به جای شکر، میتونه کالری نان برنجی رو کمی کاهش بده.
4.اضافه کردن مغزها:
اضافه کردن مغزهایی مثل گردو، پسته و بادام به نان برنجی، میتونه کالری اون رو افزایش بده.
انواع نان برنجی با میزان کالری
بعد از این که فهمیدیم بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ در اینجا، کالری تقریبی برخی از انواع رایج نان
برنجی کرمانشاه رو به شما ارائه میدم:
- نان برنجی ساده: 450 تا 480 کالری در هر 100 گرم
- نان برنجی گردویی: 500 تا 530 کالری در هر 100 گرم
- نان برنجی پستهای: 480 تا 510 کالری در هر 100 گرم
- نان برنجی بادامی: 470 تا 500 کالری در هر 100 گرم
آیا شیرینی نان برنجی چاق کننده است؟
باید گفت بله، نان برنجی میتونه چاق کننده باشه، به خصوص اگر در مصرف اون زیادهروی بشه.
دلایل چاق کنندگی نان برنجی عبارتند از:
1.کالری بالا:
هر 100 گرم نان برنجی حدود 450 تا 500 کالری داره. این مقدار کالری، تقریباً معادل یک سوم کالری مورد نیاز
روزانه یه فرد بالغِ کمتحرک هستش.
2.قند بالا:
نان برنجی به خاطر داشتن آرد برنج و شکر، قند بالایی داره. مصرف زیاد قند میتونه منجر به افزایش وزن،
چاقی و بیماریهای مختلفی مثل دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی بشه.
3.چربی
نان برنجی، به خصوص نوع سنتی اون، به خاطر داشتن روغن حیوانی، چربی نسبتاً بالایی داره. مصرف زیاد
چربی میتونه منجر به افزایش وزن و چاقی بشه.
سخن پایانی
ما در اینجا به سوال بهترین نان برنجی رو از کجا بخرم؟ و اینکه کلا نان برنجی سوغات چه شهری است و
چه مقدار کالری و خواص داره پرداختیم.
امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه در صورت داشتن هرگونه سوال یا پیشنهادی می تونید اون رو
با ما از طریق کادر ارسال نظرات در پایین در میان بگذارید.
پیشنهاد ما
تاریخ انقضاء زعفران چقدر است؟
تاریخ انقضاء زعفران چقدر است؟ در اینجا قصد داریم به سواله تاریخ انقضاء زعفران چقدر است؟ پاسخ دهیم و به
طرز تهیه کاک کرمانشاه
طرز تهیه کاک کرمانشاه امروز قراره که طرز تهیه کاک کرمانشاه رو باهم یاد بگیریم. کاک یک نوع شیرینی سنتی
آموزش طرز تهیه شله زرد
آموزش طرز تهیه شله زرد خب در این نوشته میخوایم آموزش طرز تهیه شله زرد با روغن حیوانی کرمانشاهی برای
من نان برنجی کرمانشاه رو اینترنتی خرید کردم کیفیتش خوب و تازه بود
خداروشکر که راضی بودید