اگر سواله براتون که چگونه زعفران دم کنیم؟ و چند روش دم کردن زعفران اصلا وجود دارد! باید گفت 4 روش دم کردن زعفران وجود دارد که ساده ترین روش دم کردن زعفران با آب جوش است. در طریقه دم کردن زعفران با آب جوش، ابتدا رشته های زعفران را در هاون بکوبید تا کاملا پودر شوند. سپس پودر زعفران را در یک ظرف کوچک ریخته و آب جوش روی آن بریزید و ظرف را بپوشانید. اجازه دهید به مدت 15-20 دقیقه دم بکشد. برای طعم و رنگ بهتر، میتوانید زعفران را با کمی آب لیمو ترش یا زعفران دم کرده را به شیر داغ اضافه کنید. دمای آب برای دم کردن زعفران نباید خیلی زیاد باشد. زیرا موجب از بین رفتن زعفران می شود. ما در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر چگونه زعفران دم کنیم و بهترین روش و طریقه های دم کردن زعفران و نحوه نگهداری زعفران دم کرده می پردازیم.
لیست بهترین روش های دم کردن زعفران
ما در اینجا قبل از شروع مقاله به لیستی از بهترین طریقه و روش های دم کردن زعفران و اینکه چه روش های برای دم کردن زعفران وجود دارد خواهیم پرداخت.
- روش دم کردن زعفران با آب جوش
- روش دم کردن زعفران با یخ
- روش دم کردن زعفران با شیر
- روش دم کردن زعفران با ترکیب آب جوش و یخ
در ادامه به نحوه و طریقه دم کردن زعفران در هر کدام این نوع روش ها خواهیم پرداخت. و همچنین به آموزش طریقه دم کردن زعفران را به طور کامل اشاره می کنیم. پس تا اخر همراه باشید تا بهترین روش دم کردن زعفران رو یاد بگیرید.
آنچه در ادامه خواهید خواند
چرا دم کردن زعفران مهم است؟
در صورت در صحیح انجام دادن طریقه و روش دم کردن زعفران باعث آزاد شدن رنگ و عطر آن میشوید. که طعم غذا را به شدت بهبود میبخشد.از دم کردن زعفران می تونید در انواع غذاها، از جمله پلوی زعفرانی، خورش ها، دسر ها و نوشیدنی ها استفاده کنید. حالا ما در ادامه مقاله به چگونه زعفران دم کنیم و 4 روش دم کردن زعفران به طور کامل پرداختیم. همچنین در اینجا ما به اینکه تفاوت زعفران کهنه و تازه چیه به طور کامل اشاره کردیم که فقط کافیه روی متن رنگی بزنید.
4 روش دم کردن زعفران
ما در اینجا قصد داریم تا درباره چگونه زعفران دم کنیم صحبت کنیم و 4 روش و طریقه دم کردن زعفران رو کامل بنویسیم. از طریقه دم کردن زعفران با آب جوش تا روش دم کردن زعفران با یخ و همچنین دم کردن زعفران با شیر رو به شما در اینجا آموزش بدیم. بنابراین اگر قصد دارید تمام روش های صحیح طریقه دم کردن زعفران بدونید پس تا آخر همراه ما باشید. ما در ادامه برای شما فیلم طریقه و طرز تهیه زعفران دم کرده رو قرار دادیم.
1.نحوه دم کردن زعفران با آب جوش
روش اول و شاید رایج ترین طرز دم کردن زعفران که خیلیا از خانوم ها از اون استفاده می کنند. طریقه دم کردن زعفران با آب جوش است. در نحوه دم کردن زعفران با آب جوش ابتدا از قوری یا ظرف نشکن استفاده می کنیم. و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا رنگ زعفران نم نم آزاد شود. بهتر است ابتدا قوری را با آب جوش گرم کنید. و سپس زعفران و آب جوش را داخل قوری بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
نکته :
اگر بیشتر از نیازتون زعفران رو آسیاب کردید اون رو در ظرف درب بسته ای قرار دهید. تا عطر و طعمش از بین نرود. همچنین می توانید زعفران پودر شده را داخل یک استکان و یا قوری کوچک مخصوص دم کردن زعفران قرار دهید و سپس آن را روی برنج بگذارید.
2. نحوه دم کردن زعفران با یخ
روش بعدی از طریقه دم کردن زعفران روش دم کردن زعفران با یخ است که این روشی جدید و خلاقانه برای تهیه دم کردن زعفران با رنگ و عطر فوقالعاده است. این روش علاوه بر حفظ خواص زعفران، به شما در تهیه سریعتر و آسانتر دم کرده زعفران نیز کمک میکند.
مواد لازم نحوه دم کردن زعفران با یخ
چند رشته زعفران یا پودر زعفران (به دلخواه)، به مقدار لازم یخ، به مقدار لازم آب، عسل یا لیمو (اختیاری)
طرز دم کردن زعفران با یخ
در طرز تهیه دم کردن زعفران با یخ ابتدا چند تکه یخ را در ظرفی قرار دهید. سپس اجازه دهید تا یخ ها ذوب شوند. همیچنین می توانید زعفران را در هاون کوبید و پودر کنید. حالا زعفران یا پودر زعفران را روی یخهای ذوب شدن بریزید و اجازه دهید تا یخها به طور کامل ذوب و زعفران در آب حل شود. در آخر هم شما میتوانید به دلخواه خود، عسل یا لیمو را به دم کرده زعفران خود اضافه کنید. و از دم کردن زعفران خوش رنگ و عطر خود لذت ببرید.
آموزش ویدئویی نحوه دم کردن زعفران
ما در این قسمت برای شما فیلم طرز تهیه زعفران دم کرده رو قرار دادیم. تا شما راحتر روش های دم کردن زعفران رو بدونید.
3. نحوه دم کردن زعفران با شیر
در نحوه و طرز تهیه دم کردن زعفران با شیر، ابتدا زعفران را در هاون بکوبید تا کاملا پودر شود. سپس، پودر زعفران را در یک ظرف کوچک ریخته و آب جوش روی آن بریزید. اجازه دهید به مدت 15-20 دقیقه دم بکشد تا رنگ و عطر آن کاملا آزاد شود. در این فاصله، شیر را در یک ظرف جداگانه گرم کنید. پس از دم کشیدن زعفران، آن را به شیر گرم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. برای طعم بهتر میتوانید کمی هل و یا گلاب نیز به شیر اضافه کنید. اجازه دهید شیر و زعفران به مدت چند دقیقه با هم بجوشند تا عطر و طعم آنها به خوبی با هم ترکیب شود. شیر زعفران را گرم میل کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
4. نحوه دم کردن زعفران با ترکیب آب جوش و یخ
خب یک روش دیگه هم برای سریع دم کردن زعفران هم هست اونم طرز دم کردن زعفران با ترکیب آب جوش و یخ است. ابتدا یک کاسه یخ می آوریم بعد زعفرانی رو که از قبل ساییدیم و تبدیل به پودر کردیم رو داخل کاسه یخ می ریزیم. سپس یک لیوان آب جوش رو به کاسه یخ اضافه می کنیم. و اون رو خوب هم میزنیم تا قشنگ رنگ خودش رو بده بعد هم از اون استفاده می کنیم. استفاده از یخ و آب جوش باعث می شود به زعفران شوک زیادی وارد شود. قدرت رنگی دهی اون رو به حداکثر برساند. در اینجا ما به اینکه چگونگی نحوه استفاده زعفران در غذا به طور کامل اشاره کردیم فقط کافیه روی متن رنگی بزنید.
چگونه پودر زعفران را دم کنیم؟
پودر زعفران به دلیل آماده بودن برای استفاده، دم کردن سریعتری نسبت به رشتههای زعفران دارد. برای دم کردن پودر زعفران، ابتدا مقدار موردنیاز پودر را در یک ظرف کوچک ریخته و سپس آب جوش روی آن بریزید. ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. برای رنگ و عطر بهتر، میتوانید از آب گرم به جای آب جوش استفاده کنید و زمان دم کشیدن را کمی بیشتر کنید. همچنین، اضافه کردن چند قطره آب لیمو ترش به زعفران دم کرده، باعث تقویت رنگ و عطر آن میشود. پس از دم کشیدن، زعفران دم کرده را میتوانید به غذاها و نوشیدنیهای خود اضافه کنید.
پیشنهاد ویژه
زعفران دم کرده برای چی خوبه؟
باید گفت که زعفران دم کرده، که به عنوان دم کرده زعفران یا چای زعفران نیز شناخته میشود. نوشیدنی خوش طعم و معطری است که از دم کردن رشتههای زعفران در آب گرم تهیه میشود. که در ادامه به خواص زعفران دم کرده خواهیم پرداخت.
زعفران دم کرده چ نوع مخلوطی است؟
زعفران دم کرده در واقع یک عصاره غلیظ و معطر است که از دم کردن رشتهها یا پودر زعفران در آب گرم یا داغ به دست میآید. این عصاره غنی از رنگدانههای زرد و قرمز زعفران است که به غذاها رنگ طلایی زیبایی میبخشد. همچنین، زعفران دم کرده حاوی ترکیبات آروماتیکی است که عطر و طعم بینظیری به غذاها میافزاید. این عصاره را میتوان به عنوان یک چاشنی همه کاره در بسیاری از غذاها، دسرها و نوشیدنیها استفاده کرد. زعفران دم کرده علاوه بر طعم و رنگ دلپذیر، خواص درمانی نیز دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی شناخته میشود.
اهمیت خرید زعفران از لیاگل
یکی از دلایل اهمیت خرید زعفران از لیاگل بدون واسطه رسیدن زعفران بدست شماست. زعفران لیاگل در آزمایشگاههای معتبر مورد آزمایش قرار میگیرد تا بالا ترین کیفیت و خلوص آن تقدیم شما عزیزان گردد. همچنین زعفران لیاگل در بسته بندیهای مختلفی عرضه میشوند تا متناسب با نیاز مشتریان برای خرید زعفران باشد.
نحوه نگهداری زعفران دم کرده
زعفران دم کرده، به دلیل عطر و رنگ فوقالعادهای که به غذاها میبخشد، بسیار پرطرفدار است. اما نگهداری از آن به گونهای که عطر و طعم خود را حفظ کند، اهمیت زیادی دارد. در اینجا، روشهای مختلف نگهداری از زعفران دم کرده را بررسی خواهیم کرد.
چرا نگهداری صحیح زعفران دم کرده مهم است؟
زعفران دم کرده، به دلیل وجود رطوبت و ترکیبات آلی، محیط مناسبی برای رشد باکتریها و قارچها است. اگر به درستی نگهداری نشود، به سرعت طعم و عطر خود را از دست داده و ممکن است فاسد شود. در اینجا ما به اینکه تاریخ انقضاء زعفران چقدر است به طور کامل اشاره کردیم فقط کافیه روی متن رنگی بزنید.
روشهای نگهداری زعفران دم کرده
در این قسمت 3 روش برای نگهداری صحیح از زعفران دم کرده وجود دارد.
1.نگهداری زعفران دم کرده در یخچال
از ظروف شیشهای یا سرامیکی تمیز و دردار استفاده کنید. چرا که ظروف پلاستیکی ممکن است به زعفران چسبیده و طعم آن را تغییر دهند. و زعفران دم کرده را میتوانید تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید. بنابراین پس از گذشت دو هفته، کیفیت زعفران کاهش و ممکن است طعم و رنگ آن تغییر کند.
2.نگهداری زعفران دم کرده در فریزر
ابتدا زعفران دم کرده را در قالبهای یخ ریخته و در فریزر نگهداری کنید. به این ترتیب، میتوانید به مقدار مورد نیاز از آن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که زعفران دم کرده را میتوانید تا چند ماه در فریزر نگهداری کنید.
3.نگهداری زعفران دم کرده در فریزر به صورت خشک
زعفران دم کرده را در یک سینی پهن کرده و در فریزر قرار دهید تا کاملا خشک شود. سپس، آن را در یک ظرف دردار بریزید و در فریزر نگهداری کنید. این روش باعث میشود که زعفران دم کرده حجم کمتری اشغال کند و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
چه زمانی باید زعفران دم کرده را دور بریزیم؟
اگر رنگ زعفران دم کرده تغییر کرده و کدر شده باشد، نشان دهنده فساد آن است. همچنین اگر زعفران دم کرده بوی نامطبوع و ترشیده بدهد، باید آن را دور بریزید. و در آخر هم اگر روی سطح زعفران دم کرده کپک مشاهده کردید، به طور قطع فاسد شده است. در اینجا ما به اینکه زعفران رو کجا نگهداری کنیم به طور کامل اشاره کردیم فقط کافیه روی متن رنگی بزنید.
سخن پایانی
طرز یا نحوه دم کردن زعفران به روش صحیح، کلید استخراج طعم و عطر بینظیر این ادویه جادویی است. با رعایت نکات و فوتوفنهای ارائهشده در مقاله چگونه زعفران دم کنیم؟، میتوانید زعفرانی با کیفیت و عطر و طعم عالی دم کنید و از فواید آن برای سلامتی خود بهرهمند شوید.
سوالات متداول
در حال حاضر شواهد علمی کافی برای اثبات اینکه زعفران دم کرده به طور مستقیم باعث پریود شدن میشود وجود ندارد. برخی مطالعات نشان دادهاند که زعفران ممکن است به تنظیم هورمونها و بهبود جریان خون در رحم کمک کند، که این امر میتواند به طور بالقوه به تسریع شروع قاعدگی در زنانی که پریود نامنظم دارند کمک کند. با این حال، این مطالعات کوچک و غیر قطعی بودهاند و تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافتهها و تعیین اثربخشی و دوز مناسب زعفران برای این منظور مورد نیاز است. اگر شما به دنبال راهی برای کاهش سریع درد پریود در روز اول هستید فقط کافیه که روی متن رنگی ضربه بزنید.
زعفران دم کرده را پس از آماده شدن، به ماست، آبلیمو، یا ادویههای مخصوص مرغ اضافه کنید. سپس تکههای مرغ را در این ترکیب بخوابانید و اجازه دهید 2 تا 3 ساعت در یخچال بماند. و هنگام پخت، بوی زعفران طعم دلپذیری به غذا میدهد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم به چگونه زعفران دم کنیم؟ و 4 روش و طریقه دم کردن زعفران به کامل بپردازیم. تا شما عزیزان با استفاده از این روش های دم کردن زعفران بتونید عطر و رنگ زعفران رو به طور کامل آزاد کنید. امیدوارم که این مطلب براتون مفید بوده باشه درصورت داشتن هرگونه سوال در مورد طریقه دم کردن زعفران و اینکه چگونه زعفران دم کنیم؟ می تونید از قسمت پایین ارسال نظرات با ما در ارتباط باشید.
من با این روش ها دم کردم زعفرانم رو واقعا عالی بود
روش دم کردن با آب جوش و یخ به نظرم بهترین چون خیلی رنگ باز میکنه
بابت توضیحات درباره روش های دم کردن زعفران ممنون واقعا کامل و جامع بود